-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 25 /16:17

„Sūduva“ neturėjo šansų – LFF taurė šeštą kartą iš eilės atiteko „Žalgiriui“

Lietuvos čempionas Vilniaus „Žalgiris“ antrą kartą kalendoriniais 2016 metais laimėjo LFF taurę. Dėl pasikeitusio varžybų organizavimo modelio šiemet vykusiame finale Klaipėdoje žalgiriečiai 2:0 (0:0) įveikė Marijampolės „Sūduvą“, baigusią susitikimą be dviejų iš aikštės pašalintų žaidėjų. Slavko Blagojevičius pripažintas naudingiausiu finalo žaidėju.
„Žalgiris“ – čempionai
„Žalgiris“ – čempionai / Karolio Bakūno nuotr.

„Žalgirio“ dominavimas Lietuvos futbole nesibaigia – šeštąjį kartą iš eilės vilniečiai džiaugiasi LFF taurės trofėjumi. Jis šiemet ypatingas tuo, kad per metus įvyko net du finalai. Taip jau yra buvo 2003-aisiais, tačiau laimėtojai tada buvo skirtingi – Klaipėdos „Atlantas“ ir tas pats „Žalgiris“.

Šį kartą vilniečiai į Klaipėdą atvyko kaip aiškūs finalo favoritai, tačiau tai įrodyti sekėsi sunkiai – prireikė valandos.

Nuo pat mačo pradžios teritorinę persvarą aiškiai turėjo „Žalgiris“, o „Sūduva“ koncentravosi ties gynyba ir laukė savų progų kontratakuoti. Vis dėlto tai padaryti sekėsi labai sunkiai, o geriausias progas įvarčiams marijampoliečiai susikūrė, kai pavykdavo šiek tiek ilgiau užvaldyti kamuolį.

Vienintelis šansas pirmajame kėlinyje buvo 15-ąją minutę. Po nedidelės sumaišties vilniečių baudos aikštelėje kamuolys nukrito šalia Tomo Radzinevičiaus, tačiau puolėjas nesugebėjo pataikyti į vartų plotą. Panašiai baigėsi ir visos kitos „Sūduvos“ progos rungtynėse – situacijos pavojingos ir tikrai geros, tačiau technikos, meistriškumo trūkumas ar paprasčiausia sėkmė neleisdavo net pataikyti į vartų plotą.

Įvarčiai

„Žalgiris“ ypač įsimintinų progų irgi nesukūrė, o įmušė situacijoje, kai „Sūduva“ privalėjo tvarkingai apsiginti.

64-ąją min. prie kraštinės linijos užspaustas Saulius Mikoliūnas pasiuntė aukštą perdavimą į baudos aikštelę, vartininkas sudvejojo ir nepaliko vartų, o aukštai iššokęs žalgirietis Andrija Kaludžerovičius įmušė puikų įvartį galva. Serbas šiemet Klaipėdos stadione mušė jau trečią kartą.

Vladimiras Čeburinas ėmė stiprinti marijampoliečių puolimo arsenalą, tačiau futbolininkų klaidos poziciniame žaidime badė akis ir trukdė komandai tinkamai išeiti į atakas. Neužtikrintas žaidimas prie savų vartų ne kartą irgi vos nepakišo kojos, tačiau pranašumą turėję „Žalgirio“ futbolininkai dažnai tiesiog neskubėdavo ir mačui einant į pabaigą rinkosi atsargų žaidimą.

„Sūduva“ kiek suvirpino žalgiriečių gerbėjų širdis tris kartus per paskutines 15 minučių. 75-ąją į vartus nesugebėjo pataikyti T.Radzinevičius, tačiau ši proga nebuvo labai laukta. 82-ąją minutę ukrainietis Leonidas Akulininas gavo kamuolį ties 16 metrų žyma, tačiau nepasinaudojo laisva erdve ir gera proga – nepataikė į vartus.

88 min. krašte ties baudos aikštelės linija prasižengė D.Slijngardas. Kamuolys baudos smūgiu pakeltas į vartininko aikštelę, kur Vaido Slavicko smūgis galva skriejo šiek tiek per aukštai.

Savo aiškiai matomą pranašumą „Žalgiris“ netrukus įtvirtino, kai vienas po kito du „Sūduvos“ žaidėjai buvo pašalinti iš aikštės.

Iš pradžių nesportišką elgesį pademonstravo buvęs „Žalgirio“ kapitonas Algis Jankauskas. Itin grubiai iš nugaros įčiuožęs į A.Kaludžerovičių dar ir šoko varžovui į akis. Įsiaudrinęs A.Jankauskas išprovokavo susistumdymą ir buvo išvytas iš aikštės.

Trečiąją pridėto laiko minutę raudoną kortelę gavo ir Marius Činikas. Marija Ljuličius išvedė Elivelto vieną į baudos aikštelę, bet M.Činikas iš nugaros nuvertė varžovą ir buvo skirtas 11 metrų baudinys. Mantas Kuklys realizavo baudinį, padėdamas tašką finale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius