Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Sūduvos“ treneris Virginijus Liubšys po pergalės prieš latvius: „Esu patenkintas ir žaidimu, ir rezultatu“

Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje žaidė kontrolines rungtynes su Daugpilio „Daugava“ komanda, kuri šiemet sėkmingai rungtyniauja Latvijos čempionate. „Sūduva“ iškovojo pergalę 3:1 (1:0).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Andriaus Burbos nuotr.

Per 28 mačus „Daugavos“ futbolininkai surinko 59 taškus ir Latvijos čempionato turnyro lentelėje užima trečiąją vietą. Jie nuo antroje vietoje žengiančios Liepojos „Metalurgs“ ekipos atsilieka tik vienu tašku. „Daugava“ į Suvalkijos sostinę atvyko stipriausios sudėties. 

Pirmąjį kėlinį „Sūduvos“ futbolininkai laimėjo minimalia persvara 1:0. Įvartį po kampinio galva pelnė gynėjas Nerijus Radžius. Tuoj po pertraukos svečiams pavyko rezultatą išlyginti. 50 min. įvartį iš 11 metrų baudinio pelnė Valerijus Afanasjevas.

Antroje antrojo kėlinio pusėje sėkmingiau žaidė aikštės šeimininkai. 72 min. į „Daugava“ komandos vartus buvo paskirtas 11 m. baudinys. Jo mušti stojo Andrius Urbšys. Andriaus smūgis nebuvo sėkmingas, tačiau kamuolys netrukus vėl atsidūrė prie jo kojų, ir šį kartą A.Urbšys smūgiavo taikliai – 2:1.

Mačo pabaigoje „Sūduva“ surengė greitą ataką, kurioje dalyvavo Vytautas Lasevičius ir Andrius Urbšys. Kamuolys galiausiai atiteko puolėjui Ričardui Beniušiui, kuris nukreipė jį į vartus – 3:1.

„Varžovai rungtyniavo stipriausios sudėties, mums neatstovavo į Lietuvos U-21 rinktinę pakviesti Tadas Eliošius ir Karolis Chvedukas. Mačas buvo gero lygio. Likau patenkintas ir komandos žaidimu, ir rezultatu. Antrajame kėlinyje ir varžovai, ir mes pakeitėme daug žaidėjų. Leidau parungtyniauti jauniems vaikinams“, – sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

„Sūduvos“ pagrindinės komandos sudėtyje pirmą kartą žaidė Gytis Urba, Darius Isoda, Povilas Kiselevskis, Armandas Breivė, Aivaras Bieliauskas, Karolis Strolys. Kokį įspūdį treneriui padarė šių vaikinų pasirodymas? „Jei jie žaistų vieni, be patyrusių komandos draugų, tikriausiai atrodytų ne taip gerai, kaip dabar. Kadangi rungtyniavo kartu su vyresniais, patyrusiais futbolininkais, atrodė gerai. Juos galiu pagirti ir pasakyti „ačiū“ už pastangas ir gerą žaidimą“, – teigė V.Liubšys.

Marijampolės „Sūduva“ – Daugpilio „Daugava“ 3:1 (1:0)
Įvarčiai: 23 min. N.Radžius, 72 min. A.Urbšys, 89 min. R.Beniušis („Sūduva“); 50 min. V.Afanasjevas („Daugava“)

„Sūduva“ žaidė tokios sudėties: Povilas Valinčius (Armantas Vitkauskas), Nerijus Radžius (Gytis Urba), Valdemaras Borovskis (Vytautas Lasevičius), Vaidas Slavickas, Sergejus Loginovas (Darius Isoda), Povilas Leimonas (Povilas Kiselevskis), Andrius Urbšys, Sergejus Koziuberda (Aivaras Bielkauskas), Evaldas Grigaitis (Karolis Strolys), Povilas Lukšys (Armandas Breivė), Ričardas Beniušis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius