-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

T.Eliošius apie „Jonavos“ pokyčius: „Atėjo daug gerų žaidėjų, būsime pajėgūs“

A lygai besiruošiantys „Jonavos“ futbolininkai vasario 25 d. Latvijoje susitikimu su „Jelgava“ baigs draugiškų rungtynių ciklą. Vienas iš praėjusio sezono lyderių Tadas Eliošius teigiamai įvertino pokyčius klube ir pasiruošimą artėjančiam sezonui.
 Tadas Eliošius
Tadas Eliošius / Klubo nuotr.

Šį sezoną „Jonavos“ klubas pradėjo ryškiais pokyčiais: atnaujintas pavadinimas ir logotipas, už klubo vairo stovi naujas trenerių štabas, prie ekipos prisijungė nemažai naujų žaidėjų.

Nuo 2015 m. klube esantis Tadas Eliošius mano, kad pokyčiai davė teigiamą impulsą. „Viskas juda į teigiamą pusę, atėjo stiprus trenerių kolektyvas, trūksta tik susižaidimo. Bet paskutinės draugiškos rungtynės parodė, kad žaidimas gerėja, viskas bus gerai ir susižaisime. Palyginus su pernykščiu sezonu, kai turėjome komplikuotą pasiruošimo etapą, šiemet viskas kitaip. Treniruotės palaipsniui stiprėjo, gal kita savaitė prieš sezono startą bus kiek lengvesnė“, – teigė vienas komandos lyderių.

Donato Vencevičiaus, Mindaugo Čepo ir Artūro Ramoškos treniruojamas „Jonavos“ klubas pasiruošimo metu nuolatos į peržiūras kvietė naujų žaidėjų. Prie klube likusių futbolininkų prisijungė keletas legionierių ir perspektyvių jaunųjų šalies futbolininkų.

„Atėjo daug tikrai gerų žaidėjų. Mano nuomone, iš karto į žaidimą puikiai įsiliejo ir nesunkiai pritapo Karolis Šilkaitis. Tačiau ir kiti prisiderino gana greitai, nes, kaip ir praėjusiais metais, kolektyvas išliko labai draugiškas, visi aikštėje kovoja vienas už kitą. Žinoma, trūksta dar kelių žaidėjų, kad galėtumėme ką nors daugiau parodyti. Tačiau ir su dabar esančiais, manau, būsime pajėgūs kovoti ateinančiame sezone“, – apie dabartinę ekipą sakė T.Eliošius.

Iki šiol pasiruošimo A lygai cikle jonaviškiai sužaidė penkerias kontrolines rungtynes, per kurias iškovojo tris pergales, du kartus sužaidė lygiosiomis ir vieną kartą pripažino varžovų pranašumą. Paskutine draugiška išvyka į Latviją, kur lygiosiomis 1:1 (0:1) sužaista su „Riga FC“, itin patenkintas liko klubo vyr. treneris D. Vencevičius.

Klubo nuotr./ Tadas Eliošius
Klubo nuotr./ Tadas Eliošius

„Vienintelėse pralaimėtose rungtynėse su DFK „Dainava“ žaidė daug į peržiūrą atvykusių vaikinų, iš kurių komandoje liko tik vienas. Jie treniravosi kartu vos kelias dienas, tad mums trūko susižaidimo. Antrame kėlinyje išėjo kiti vaikinai, galėjome persverti rezultatą, bet neišnaudojome progų. Paskutinis susitikimas su „Riga FC“ labai skyrėsi nuo iki tol žaistų mačų. Varžovas buvo stipriausias iš visų, gal dėl to nusiteikėme ir norėjome įrodyti, kad galime laimėti ne tik prieš Pirmos lygos komandą. Atrodėme neblogai, susižaidėme, jautėsi, kad ir komandos fizinis pasiruošimas pagerėjęs“, – teigė klubo saugas.

Šį savaitgalį kontrolinių susitikimų ciklą „Jonava“ užbaigs su Latvijos vicečempione „Jelgava“.

„Jelgavoje“ yra pažįstamų veidų: brazilas R. Ledesma, E. Razulis, su kuriuo žaidžiau Klaipėdoje. Tai išties stipri ekipa, bus nelengva. Manau, kad labai gerai, jog paskutinį kontrolinį mačą sužaisime su itin pajėgia ekipa. Daug geriau žaisti su stipriu varžovu ir pralaimėti. Be to, pirma A lygos kova su Marijampolės „Sūduva“ bus ne ką lengvesnė, todėl bus žymiai lengviau pasiruošti žaidžiant su labai pajėgia komanda“, – apie būsimą susitikimą kalbėjo Td. Eliošius.

Jau kitą savaitę startuosiančioje A lygoje jonaviškiai kelia aukštesnius tikslus ir sieks pakovoti dėl lyderių pozicijų. Kovo 3 d. Marijampolėje pirmąjį mačą „Jonava“ sužais su „Sūduva“.

„Spėjau pasiilgti čempionato. Praėjo trys mėnesiai, jau norisi oficialių rungtynių. Manau, jei kovosime, žaisime vienas už kitą, – viskas šį sezoną bus įgyvendinta, nors ir bus nelengva“, –kalbėjo „Jonavos“ futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius