-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Udinese“ legenda Antonio di Natale paskutinėse karjeros rungtynėse įmušė tris įvarčius

Italijos futbolo klubo „Udinese“ legenda 36 metų puolėjas Antonio di Natale šeštadienį sužaidė paskutines profesionalaus futbolininko karjeros rungtynes. Vos 170 cm ūgio puolėjas net ir paskutinėse rungtynėse savo talentu suabejoti neleido – įmušė visus tris komandos įvarčius ir išgelbėjo nuo pralaimėjimo.
Antonio di Natale atsisveikino su „Udinese“
Antonio di Natale atsisveikino su „Udinese“ / „Scanpix“ nuotr.

Dešimt metų „Udinese“ komandoje praleidęs puolėjas šeštadienį mušė įvarčius 26, 32 ir 88 minutėmis ir taip leido komandai namie iškovoti lygiąsias 3:3 su Genujos „Sampdoria“.

Vos 170 cm ūgio puolėjas, visą karjerą žaidęs tik Italijos klubuose, iš viso per 550 rungtynių įmušė 242 įvarčius.

Profesionalo karjeros pradžioje aštuonerius (1996-2004) metus „Empoli“ komandoje praleidęs A.di Natale persikėlė į „Udinese“, kur žaidė iki šiemet.

2010 ir 2011 metais A.di Natale tapo „Serie A“ pirmenybių rezultatyviausiu žaidėju, tačiau „Scudetto“ taip ir neiškovojo. Penkis pastaruosius metus iš eilės žaidėjas Italijos čempionate įmušė 20 arba daugiau įvarčių.

VIDEO: Paskutinės Antonio di Natale rungtynėse

Didžiausią savo komandos sirgalių meilę italas užsitarnavo, kai atsisakė keltis į „Juventus“ komandą. 2010 metais Toto viešai atsisakė persikelti į „Juventus“ klubą – niekam nematytas ir negirdėtas atvejis Italijoje. Priežastis – jo šeima yra puikiai įsikūrusi Udinėje ir nei ji, nei pats A.di Natale nemano, kad kitur gali jausti geriau.

Didžiausias A.di Natale laimėjimas yra 2012 metų Europos čempionato sidabras su Italijos rinktine, kurioje jis žaidė 42 rungtynes ir įmušė 11 įvarčių.

Daugiau nei futbolininkas

Nejau „Udinese“ ekipos sirgaliai savo komandos lyderį myli vien už įvarčius ir ištikimybę klubui? Tikrai ne.

Kas iš futbolo mėgėjų nėra girdėjęs apie Mario Balotelli ir jo žygdarbius? Arba apie jaunąjį „Milan“ lyderį Stephene'ą El Shaarawy? Futbolo pasaulyje yra daug puikių žaidėjų, kurie išsiskiria ne tik žaidimu, bet ir kvailais ar juokingais poelgiais, naujomis šukuosenomis.

VIDEO: Antonio di Natale geriausi įvarčiai

Kas yra girdėjęs istoriją apie Toto ir jo anapilin iškeliavusio komandos draugo Piermario Morosini neįgalią seserį. Piermario motina mirė, kai futbolininkui buvo tik 15 metų, netrukus mirė ir tėvas, o dar po kiek laiko nusižudė brolis.

Liko tik Piermario ir jo neįgali sesuo. Tačiau futbolininką ir „Udinese“ ekipą 2012 metais ištiko tragedija – rungtynių „Livorno“ klube, kuriam buvo išnuomotas, metu P.Morosini patyrė širdies smūgį ir mirė. A.di Natale pažadėjo, kad jis rūpinsis komandos draugo neįgalia seserimi tol, kol reikės – kad ir iki gyvenimo pabaigos.

Jeigu „Barcelona“ yra „Daugiau negu klubas“ („Barcelona“ ekipos šūkis „Mes que un Club“ – „Daugiau nei klubas“), tai A.di Natale yra daugiau nei futbolininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius