-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ir Ispanijos dvikova įvyks! (atnaujinta 20.45 val.)

Beveik dvi dienas besitęsusi drama baigėsi. Paskutinį kartą apžiūrėjęs S.Dariaus ir S.Girėno stadiono veją, Lietuvos ir Ispanijos dvikovos teisėjas Laurentas Duhamelis antradienį vakare pagaliau davė oficialų leidimą šiame stadione rengti rungtynes. Lietuvos ir Ispanijos vienuolikės ant visoje Europoje netikėtai išgarsėjusios vejos išbėgs lygiai 21.45 val.
S.Dariaus ir S.Girėno stadiono veja
S.Dariaus ir S.Girėno stadiono veja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

UEFA atstovai kartu su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovybe antradienį ryte tikrino varganos S.Dariaus ir S.Girėno aikštės būklę. Kadangi po pirmadienį vakare vykusių Lietuvos ir Ispanijos rinktinių treniruočių laikėsi neigiama oro temperatūra, stadiono darbuotojai iki šiol nelietė futbolininkų išdraskytos vejos.

Antradienį ryte išvydę tokį vaizdą, R.Kochas ir L.Duhamelis nutarė kol kas nepriimti galutinio sprendimo. UEFA atstovai labiau paplūdimį nei futbolo aikštę primenančią veją stebės visą dieną. Kol S.Dariaus ir S.Girėno stadiono darbuotojai specialiais grėbliais ir sunkiasvorio volo pagalba bandys tvarkyti po pirmadienio vakaro treniruočių dar labiau apgadintą veją, R.Kochas ir L.Duhamelis stebės, kaip keičiasi situacija.

Nors galutinis verdiktas bus priimtas tik likus valandai iki 21.45 val. startuojančių rungtynių pradžios, LFF vadovai neabejoja, jog Lietuvos ir Ispanijos vienuolikės antradienio vakarą išbėgs ant S.Dariaus ir S.Girėno stadiono vejos.

Tiesa, dėl Europos provincijos etiketę Lietuvai dar stipriau prilipinusios aikštės būklės į S.Dariaus ir S.Girėno stadioną atvykę sirgaliai veikiausiai neišvys viso dabartinių Pasaulio ir Europos čempionų žvaigždyno. Kalbama, jog dėl padidėjusios rizikos gauti traumą, Ispanijos rinktinės treneris Vicente del Bosque mače su lietuviais dalį savo pagrindinių žaidėjų paliks ant suolo.

Papildyta 18.00 val. Nors buvo planuota, kad UEFA delegatas R.Kochas ir aikštės arbitras prancūzas L.Duhamelis savo sprendimą paskelbs po 17 val. įvykusio vizito į stadioną, kol kas naujienų šia tema nėra. Situaciją komplikuoja dar prieš UEFA atstovų paskutinę vizitaciją Kaune prasidėjusi ir iki šiol nesibaigianti šlapdriba, neabejotinai pabloginsianti aikštės būklę.

Papildyta 20.45 val. Patikimų 15min.lt šaltinių duomenimis, rungtynių likimą sprendę R.Kochas ir L.Duhamelis savo nuomonę keitė net kelis kartus. Pirmadienį vakare prieš Lietuvos ir Ispanijos rinktinių treniruotes aikštę apžiūrėjęs UEFA delegatas R.Kochas buvo pareiškęs, jog rungtynės tikrai įvyks. Tačiau antradienį ryte po šaltos nakties išvydę futbolininkų sutryptą veją, UEFA atstovai pakeitė savo nuomonę.

Į darbą kibus grėbliais ir volu ginkluotiems S.Dariaus ir S.Girėno stadiono darbuotojams, vaizdas aikštelėje pasikeitė iš esmės, tad po pietų R.Kochas ir L.Duhamelis užsiminė apie teigiamą savo verdiktą. Tiesa, vokietį su prancūzu apsigalvoti vėliau privertė prasidėjusi šlapdriba. Galiausiai vis tik buvo nutarta Lietuvos ir Ispanijos rinktinių mačui uždegti žalią šviesą. 15min.lt žiniomis, šis sprendimas buvo priimtas dar 18.20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius