-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

UEFA Čempionų lyga: vietą atkrintamosiose užsitikrino „Arsenal“, „Bayer“ ir „Atletico“

UEFA Čempionų lygoje trečiadienį sužaistos likusios aštuonerios penktojo turo rungtynės. Per jas įmušta 17 įvarčių, ketverias rungtynes laimėjo aikščių šeimininkai, trejas – svečiai, o vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis. Vietą kitame etape užsitikrino Londono „Arsenal“, Madrido „Atletico“ ir Lėverkuzeno „Bayer“, „Liverpool“ teks žaisti „gyvenk arba mirk“ rungtynes paskutiniame ture, o rezultatyviausiu vakaro žaidėju tapo Mario Mandžukičius.
Mario Mandžukičius
Mario Mandžukičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A grupė: 1. „Atletico“ (12 tšk.); 2. „Juventus“ (9 tšk.); 3. „Olympiakos“ (6 tšk.); 4. „Malmo“ (3 tšk.)

Madrido ekipa jau turi bilietą į kitą etapą, o „Juventus“ ir „Olympiakos“ dėl jo netiesiogiai kovos paskutiniame ture. Abu klubai tarpusavyje pasidalijo po pergalę, o įvarčių santykis yra lygus – 3:3. Graikai lemiamose rungtynėse turės įveikti „Malmo“ ir tikėtis „Juves“ pralaimėjimo prieš „Atletico“ namuose. Turino klubui užteks nepralaimėti.

Madrido „Atletico“ – Pirėjo „Olympiakos“ 4:0 (2:0)

Jau 9-ąją rungtynių minutę Juanfranas po reido aikštės pakraščiu skersavo kamuolį į baudos aikštelę, kur jį „surado“ Raulis Garcia ir įmušė įvartį. 38-ąją min. Ispanijos čempionai persvarą padidino. Kamuolys baudos į aikštelę vėl skriejo iš krašto, kur jį perdavė Cristianas Ansaldi. Vartų sargas bandė jį išmušti, tačiau nepasiekė ir kamuolys nukrito po Mario Mandžukičiaus kojomis – kroatas nedvejodamas įmušė.

Praėjusio sezono Čempionų lygos finalininkai po pertraukos pradėjo daužyti svečius. 62 min. po Arda Turano perdavimo aukščiau už visus iššokęs M.Mandžukičius įkalė antrąjį, o po trijų minučių – trečiąjį savo įvartį. Perdavimą baudos smūgio metu atliko Gabi, o M.Mandžukičius ir vėl įkalė galva.

„Malmo“ – Turino „Juventus“ 0:2 (0:0)

Tituluotasis Italijos klubas kukliesiems švedams per pirmas 45 minutes neįmušė, tačiau savo pasiekė iškart po pertraukos. Claudio Marchisio perdavė kamuolį Fernando Llorentei, kuris įmušė įvartį iš baudos aikštelės.

Antrasis įvartis buvo pasiektas mačo pabaigoje, kai Paulas Pogba perdavė kamuolį Carlosui Tevezui, o šis galingu smūgiu nuo baudos aikštelės kampo įkalė į apatinį vartų kampą. Po kelių minučių Erikas Johanssonas („Malmo“) buvo išvarytas iš aikštės už antrą geltoną kortelę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Gerrardas ir Dani Abalo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Gerrardas ir Dani Abalo

B grupė: 1. „Real“ (15 tšk.); 2. „Basel“ (6 tšk.); 3. „Liverpool“ (4 tšk.), 4. „Ludogorets“ (4 tšk.)

Čempionų lygos laimėtojai jau seniai yra užsitikrinę pirmąją vietą, o likusias gali užimti bet kuri komanda. Mažiausiai šansų paskutiniame ture, aišku, turės su „Real“ Ispanijoje susidursiantis „Ludogorets“. Jei sakysime, kad „Real“ pergalė nekelia abejonių, tai reikš, kad anglai ir šveicarai po dviejų savaičių žais išlikimo rungtynes.

„Basel“ – Madrido „Real“ (0:1)

Šeimininkams sekėsi kiek daugiau nei pusvalandį, tačiau 35-ąją minutę Cristiano Ronaldo įveikė gynybą po Karimo Benzema perdavimo iš krašto.

Razgrado „Ludogorets“ – „Liverpool“ 2:2 (1:2)

Pirmąjį įvartį rungtynėse įmušė šeimininkai, kai 3-ąją minutę pasižymėjo Dani Abalo. Vis dėlto, po 5 minučių tik savaitgalį pirmąjį „Premier“ lygos įvartį naujojoje komandoje įmušęs Ricky Lambertas išlygino rezultatą. Puolėjas įmušė galva.

Į priekį Liverpulio ekipa išsiveržė 37 min., kai kairiuoju kraštu Raheemas Sterlingas prasiveržė ir atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur kamuolį į vartus nukreipė Jordanas Hendersonas.

Šeimininkai nesutriko ir po pertraukos kamuolį kontroliavo daugiau nei 65 proc. laiko bei ieškojo progų įvarčiui. Rezultatą išlyginti pasisekė 88-ąją minutę, kai keliant kampinį Georgi Terzievas iššoko aukščiausiai ir galingai smūgiavo galva.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nabilas Diras ir Wendellis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nabilas Diras ir Wendellis

C grupė: 1. „Bayer“ (9 tšk.), 2. „Monaco“ (8 tšk.); 3. „Zenit“ (7 tšk.), 4. „Benfica“ (4 tšk.)

Trečiadienį Portugalijos klubas palaidojo visas galimybes kovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose, tačiau lemiamo turo mače su „Bayer“ galės atimti iš vokiečių pirmąją vietą. Kad ir kaip susiklostys „Monaco“ ir „Zenit“ susitikimas 6-ajame ture „Bayer“ yra ramus – bent antroji vieta jau garantuota.

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Lisabonos „Benfica“ 1:0 (0:0)

Lėverkuzeno „Bayer“ – „Monaco“ 0:1 (0:0)

Po Nabilo Diraro aukšto perdavimo iš krašto 72 minutę įvartį įmušė Lucasas Ocamposas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Alexis Sanchezas

D grupė: 1. „Borussia“ (12 tšk.); 2. „Arsenal“ (10 tšk.), 3. „Anderlecht“ (5 tšk.), 4. „Galatasaray“ (1 tšk.)

„Anderlecht“ gali kaltinti tik save, kad praėjusiame ture mačo pabaigoje išleido pergalę prieš „Arsenal“. Po Londono ekipos pergalės trečiadienį „Anderlecht“ prarado šansus keliauti toliau, tačiau jų pergalė prieš „Gala“ užtikrino, kad tarptautinis sezonas tęsis Europos taurėje. Pirmąją vietą „Arsenal“ gali užimti tik paskutinėse rungtynėse įveikęs „Galatasaray“ ir sulaukęs „Borussia“ pralaimėjimo belgams.

Londono „Arsenal“ – Dortmundo „Borussia“ 2:0 (1:0)

Pirmasis rungtynių įvartis buvo įmuštas jau 2 minutę. Santi Cazorla atliko puikų perdavimą į baudos aikštelę, kur Yaya Sanogo puikiu smūgiu pergudravo vartininką. Praėjus 12 minučių nuo antrojo kėlinio pradžios anglai savo pranašumą padidino – 57 min. Alexis Sanchezas po antro rezultatyvaus S.Cazorlos perdavimo tolimu smūgiu į vartų kampą nuginklavo vartininką.

Briuselio „Anderlecht“ – Stambulo „Galatasaray“ 2:0 (1:0)

Šeimininkai į priekį išsiveržė prieš pat pertrauką. Chancelas Mbemba 45 minutę pirmasis prišoko prie vartininko atmušto kamuolio ir galva nukreipė jį į vartus. Antrajame kėlinyje turkai kontroliavo kamuolį 60 proc. laiko, tačiau įvartį mušė ne jie. 83 min. patyręs Selcukas Inanas gavo antrąją geltoną kortelę ir vos po penkių minučių Ch.Mbemba kone identiškoje pirmajam įvarčiui situacijoje buvo pirmasis prie kamuolio, kurį atmušė vartininkas, ir nukreipė jį į vartus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius