Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vaikų futbolo turnyro Vilniuje svečiai gyveno šeimininkų šeimose

Dvi dienas „Sportimos“ manieže jaunieji futbolininkai iš keturių šalių: Lietuvos, Baltarusijos, Estijos ir Lenkijos rungėsi dėl legendinio „Žalgirio“ futbolininko Stasio Ramelio atminimo taurės.
Tarptautinis vaikų futbolo turnyras S.Ramelio taurei laimėti Vilniuje.
Tarptautinis vaikų futbolo turnyras S.Ramelio taurei laimėti Vilniuje. / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Turnyras pavyko puikiai: buvo daug atkaklių rungtynių, apylygės komandos,“ – pasakojo vienas pagrindinių turnyro organizavimo „motorų“ treneris Ivanas Švabovičius.

Dviejų amžiaus grupių (10-11 ir 12-13 metų) vaikų varžybose dalyvavo 28 komandos. 16 jų žaidė vyresnėlių, 12 – jaunesniųjų turnyre.

Visą jaunesniųjų berniukų pjedestalą užėmė Vilniaus vaikai. Taurę laimėjo Vilniaus „Polonijos“ komanda, antrą vietą – VMFD „Žalgirio“ futbolo mokykla, trečią – „Žaibas“. Šioje grupėje žaidė tik Lietuvos ir Estijos vaikai.

Vyresnių vaikų turnyro finale Krokuvos „Cracovia“ jaunieji futbolininkai 3:0 nugalėjo Alytaus FM. Rungtynes dėl trečios vietos Vilniaus FM ir Baltstogės „Jagiellonia“ sužaidė be įvarčių, o baudinius geriau (3:2) mušė lietuviai.

„Buvo didelė šventė. Svečiai galėjo susidaryti nuomonę apie mūsų miestą. Jiems buvo surengta ekskursija, vėliau vaikus nuvedėme į vandens pramogų parką. Ir visiems tai labai patiko. Dvi lenkų komandos buvo apgyvendintos šeimose. Vaikai visas tris dienas bendravo tarpusavyje, dabar jau jie turi draugų iš Lenkijos. Gavo pakvietimus vykti į turnyrus pas juos į Lenkiją: į Krokuvą, į Gdynę ir gyventi jų šeimose,“ – pasakojo I. Švabovičius.

Jis prisipažino, kad rūpindamasis turnyru labai pavargo. Tačiau tai nenumušė trenerio noro S. Ramelio atminimo taurės varžybas rengti ir kitąmet.

„Manau kitais metais tas turnyras bus rengiamas vėl. Ir sulauksim įdomių komandų iš įvairių šalių. Esu įsitikinęs, kad tokių turnyrų reikia vien jau dėl to, kad vaikai iš įvairių šalių bendrautų,“ – kalbėjo I. Švabovičius.

Turnyrą organizavo Vilniaus futbolo mokykla ir Baltijos futbolo akademija. Turnyro draugas – VMFD „Žalgiris“. Turnyro rėmėjai – „Škoda“ atstovybė Lietuvoje, “Hummel“ ir Sekmadienio futbolo lyga.

S.  Ramelio taurės turnyras – tradicinis, vykstantis jau nuo 1999-ųjų. Šiemet legendiniam futbolininkui iškeliavus anapilin, jis tapo S. Ramelio atminties turnyru.

S. Ramelis gimė 1936-aisiais Utenos rajone. Nuo 1959-ųjų iki 1973-iųjų žaidė Vilniaus “Žalgiryje”. Sužaidė 441 rungtynes, įmušė 33 įvarčius. 1967-ais ir 1968-ais ilgametis Žalgirio kapitonas buvo pripažintas geriausiu Lietuvos futbolininku. Nuo 1977-ųjų iki 1985-ųjų dirbo “Žalgirio” komandos treneriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius