-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vėtra“ bando rasti išeitį iš užklupusių finansinių sunkumų

Vilniaus “Vėtros” klubo vadovai nutraukė ilgai trukusią tylą ir paskelbė ieškantys naujo rėmėjo bei pradėję derybas su komandos strategu Virginijumi Liubšiu.
Panevėžiečiai kovoja su „Vėtra“
„Vėtra“ (geltona apranga) praėjusiame Lietuvos čempionate užėmė antrą vietą, „A lygos“ finiše nusileidusi tik Panevėžio „Ekranui“ / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nesusitarė su rusais

Dėl  sunkios finansinės situacijos ir “Vėtros” klubo vadovų nenoro informuoti apie susidariusią padėtį ruoštis naujam sezonui šalies vicečempionai susirinko visiškoje nežinioje.

Futbolo užkulisiuose sklandė kalbos, jog “Vėtros” įkūrėjas bei prezidentas Romas Stašauskas susidūrė su finansinėmis problemomis, tačiau nenorėjo atiduoti klubo valdžios į Antono Treušnikovo vadovaujamos Rusijos verslo grupės rankas.

Dėl klubą užspaudusio skolų šleifo “Vėtra” rizikavo ne tik netekti savo ekipos narių, bet ir negauti licencijos dalyvauti A lygoje, o kartu ir 2010/11 metų sezono UEFA Europos lygoje.

Žada surasti rėmėją

Vis dėlto šiek tiek neaiškumų Vilniaus ekipa pabandė išsklaidyti trečiadienį kreipimesi savo oficialioje svetainėje.

“Gaila, bet dabar “Vėtra” neturi generalinio rėmėjo. Mūsų komanda nuo jos gyvavimo pradžios išsilaiko tik privačių “Vėtros” asociacijos rėmėjų dėka. Bendromis jėgomis R.Stašauskas ir A.Treušnikovas ieško išeities iš susidariusios padėties ir tikisi artimiausiu metu pasirašyti sutartį su nauju klubo partneriu, apie kurį bus pranešta artimiausiu metu”, – rašoma pranešime.

“Vėtra” taip pat patikino, jog klube jokių konfliktų nėra ir pareiškė, jog “artimiausiu laiku visos problemos bus išspręstos”.  Be kita ko, futbolo klubas toliau žada derėtis dėl bendro darbo su Rusijos partneriais ir komandos dalyvavimo Žemyninėje ledo ritulio lygoje.

Nuspręs kitą savaitę

Esu optimistas, tačiau spėlioti kaip bus nenoriu, - sakė V.Liubšys.Dar prieš klubo pareiškimą Futbolas.lt kalbintas “Vėtros” strategas Virginijus Liubšys sakė, jog nemažai klausimų komandoje tikimasi išspręsti kitą savaitę.

Du sezonus “Vėtrai” vadovavusio trenerio sutartis su ekipa baigiasi sausio 9 dieną. Klubas oficialiai paskelbė, jog pradėjo derybas dėl kontrakto su treneriu pratęsimu.

“Su klubo valdžia susitiksime sausio 11 dieną. Tada ir pakalbėsime dėl ateities. Esu optimistas, tačiau spėlioti kaip bus nenoriu”, – sakė V.Liubšys.

Aiškių netekčių dar nėra

Anot trenerio, nors nebuvo prievolės, futbolininkai jau kurį laiką bent du kartus per savaitę rinkdavosi į treniruotes.

Su Vilniaus ekipa dar galutinai neatsisveikino ne vienas žaidėjas, tačiau kai kurie sutarčių nebeturintys futbolininkai rimtai žvalgosi į užsienį.

Algis Jankauskas jau išvyko ieškoti komandos į Kiniją, o savaitgalį Tadas Kijanskas su Novosibirsko “Sibir” keliaus į treniruočių stovyklą Turkijoje.

Dar vienas gynėjas – Gediminas Paulauskas – Ukrainos spaudoje siejamas su perėjimu į Mariupolio “Illičivets”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius