-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vėtrą“ motyvuoja galimybė kautis su „Fulham“

Žaisti atsakomųjų UEFA Europos lygos antrojo kvalifikacinio etapo rungtynių Vilniaus „Vėtra“ į Helsinkį išvyko kišenėje turėdama vieno įvarčio deficitą. Nepaisydamas to, komandos strategas Virginijus Liubšys ekipos galimybes patekti į kitą etapą vertina 50 prie 50, o jo auklėtinius labiausiai motyvuoja galimybė kitame etape susikauti su Anglijos aukščiausiojoje lygoje žaidžiančiu Londono „Fulham“ klubu.
„Vėtros“ futbolininkai Vilniuje nesugebėjo palaužti Helsinkio HJK komandos.
Prieš savaitę Vilniuje vykusiame susitikime „Vėtros“ futbolininkai suomiams nusileido ne žaidimu, o rezultatu. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 UEFA

Rungtynių eigą 15min.lt gyvai sekine nuo 19 val.

Į Suomiją „Vėtrą“ išvyko kitokiomis nuotaikomis nei pernai po pirmųjų UEFA taurės rungtynių. Tada vilniečiai savo aikštėje pranoko Stavangerio „Viking“ (Norvegija) ir keliavo į varžovų stadioną turėdami įvarčio pranašumą.

Šį kartą  jau „Vėtrai“ teks vytis varžovus ir padaryti tai, ko per 90 apmaudžių minučių nepavyko savo aikštėje. Namuose vilniečiai rungtynių pradžioje atrodė pranašesni už varžovus ir netgi praleidę įvartį visų rungtynių metu atakavo dažniau, bet Suomijos ekipa gynėsi nepriekaištingai.

Komandos žaidimas pirmajame mače  „Vėtros“ strategui V.Liubšiui teikia vilčių.

„Komandų galimybes iškopti į kitą etapą vertinu 50 prie 50 procentų. Nesvarbu, kad Vilniuje pralaimėjome 0:1. Jei būtume sužaidę lygiosiomis 0:0, svečiuose vis tiek būtų reikėję įmušti. Jei mums pavyktų nugalėti HJK komandą, kitame etape rungtyniautume su Anglijos „Fulham“ klubu. Tai žaidėjus labai motyvuoja“, – tvirtino treneris.

„Vėtrai“ ir toliau šiame mače galės padėti Tadas Kijanskas ir Mindaugas Grigalevičius, kurie jau antrą kartą buvo išvykę į užsienio klubų peržiūras. Tačiau Evaldas Grigaitis žaisti negalės – puolėjui per pirmas rungtynes įplyšo kojos raumuo.

Esame geriau pasiruošę antrajai dvikovai, – sakė A.Muurinenas.HJK strategas Antti Muurinenas sakė, kad jo netenkins lygiosios: „Pirmosiose rungtynėse galėjome įmušti ir daugiau įvarčių – tai būtų įtvirtinę mūsų pergalę poroje. Bet išsiaiškinome „Vėtros“ stipriąsias ir silpnąsias puses ir, mano nuomone, esame geriau pasiruošę antrajai dvikovai. Svarbu įmušti dar vieną įvartį mačo pradžioje.“

„Varžovai pavojingi kairiajame krašte, svarbu jiems neduoti erdvės. Taip pat mūsų saugams teks sustabdyti jų atakų organizatorių Tomą Ražanauską“, – vertino treneris.

Suomijos pirmenybės pirmaujanti ekipa paskutinėse savo rungtynėse svečiuose susitiko su persekiotoju TPS klubu. Dvikova baigėsi taikiai 1:1. Šiame mače traumą patyrė saugas Ville Taulo. Jį turėtų pakeisti pasveikęs komandos kapitonas Tuomas Haapala.

Mačas vyks stadione „Finnair“, kuriame telpa apie 10 000 žiūrovų. Artėjant 2009 metų Europos moterų futbolo čempionui čia dirbtinė danga buvo pakeista natūralia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius