-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vėtra“ negavo A lygos licencijos

Pasibaigus 2010 metų klubų licencijavimo procesui licencijos suteiktos 19 iš 20 pareiškėjų. Po antradienį priimto Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Apeliacinio licencijavimo komiteto sprendimo A lygos licencijas iš viso turės 10, o I lygos – 9 klubai, skelbia oficialus LFF pranešimas.
„A lygoje“ vėl pirmaujantys Virginijaus Liubšio (k.) auklėtiniai artimiausius varžovus lenkia 1 tašku
Pernai šalies vicečempione tapusi „Vėtros“ vienuolikė šiemet negavo nei A, nei I lygų licencijų. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pirmajame licencijų suteikimo etape vasario 25 dieną A lygos licencijas gavo Marijampolės „Sūduva“, Tauragės „Tauras“ ir Pakruojo „Kruoja“. Po apeliacijų licencijos suteiktos dar 7 ekipoms – Gargždų „Bangai“, Panevėžio „Ekranui“, FC „Šiauliams“, Klaipėdos „Glestum“ (FC „Klaipėda“), „Mažeikiams“, Klaipėdos „Atlantui“ ir FBK „Kaunui“.

Prie I lygos licencijas jau turėjusių Alytaus „Vidzgirio“ ir „Šilutės“ prisidėjo taip pat 7 klubai: Kėdainių „Nevėžis“, Kėdainių „Lifosa“, Jonavos „Lietava“, „Alytis“, Kretingos „Minija“, VMFD „Žalgiris“ ir Kauno „LKKA ir Teledema“. Pastarieji du klubai siekė A lygos licencijų, tačiau neįgyvendino visų reikalavimų.

„VMFD „Žalgiris“ neįgyvendino teisinių kriterijų, konkrečiau – 3 metų narystės LFF arba visiško teisių ir pareigų perėmimo iš ankstesnio klubo. Tačiau I lygos licencijos reikalavimą dėl metų narystės „Žalgiris“ atitiko, o visas kitas sritis įgyvendino. „LKKA ir Teledema“ pritrūko A lygai taikomų finansinių kriterijų – klubas nepateikė audituotos finansinės ataskaitos, taip pat buvo trūkumų personalo ir sporto srityse“, – sakė LFF licencijavimo skyriaus vadovas Laurynas Zibolis.

Jokios licencijos iš pareiškėjų negavo tik Vilniaus „Vėtros“ klubas, kuris nesugebėjo įgyvendinti finansinių kriterijų. „Klubas teikė papildomą medžiagą personalo, teisės ir sporto srityse. Tačiau dėl finansinių dokumentų trūkumo jokia licencija „Vėtrai“ nesuteikta“, – aiškino L.Zibolis.
 

Penkiems po apeliacijos licenciją gavusiems klubams – „Mažeikiams”, „Bangai“, „Nevėžiui”, „Lifosai” ir „Alyčiui” – sezoną teks pradėti išvykose arba alternatyviuose stadionuose. Ankstesniu sprendimu tas pats galioja ir „Taurui“ bei „Kruojai“.

„Taip pat ne vienam klubui dar reikės per sezoną teikti ataskaitas ir įrodyti, kaip jiems sekasi įgyvendinti planus, laikytis finansinės drausmės. Neskaitant šių dalykų, licencijavimo procesą galima vertinti teigiamai, nes licencijos suteiktos 19 iš 20 pareiškėjų“, – sakė L.Zibolis.

LFF prezidentas Liutauras Varanavičius pabrėžė, kad šiais sprendimais baigtas tik licencijavimo procesas.

„Licencijos suteikimas negarantuoja, kad klubas dalyvaus A ar I lygoje. Pagrindinis kriterijus yra sportinis ir tai svarstys LFF Vykdomasis komitetas“, – L.Varanavičius.

Galutinį sprendimą dėl A ir I lygos dalyvių LFF Vykdomasis komitetas priims kovo 12 dieną Kaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius