-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vienuolikmetis lietuvis – Londono „Chelsea“ futbolo klubo akiratyje

Lietuvis Paulius Golubickas patraukė vieno didžiausių pasaulio futbolo klubų Londono „Chelsea“ trenerių dėmesį. Kaip rašo LFF.lt, Lietuvos futbolo trenerių dėmesį buvęs trenerio Tado Bernoto auklėtinis ir Č.Kudabos pagrindinės mokyklos moksleivis iš Ignalinos, stebinantis virtuoziška kamuolio valdymo technika ir veržliu žaidimu, traukė jau senokai.
Paulius Golubickas
Paulius Golubickas / LFF.lt nuotr.

Futbolą žaisti berniukas pradėjo šešerių, o septynerių jau dalyvavo Lietuvos futbolo federacijos organizuojamuose Lietuvos seniūnijų mokyklų futbolo žaidynėse „Ežiogolas“, kur dvejus metus gynė Č.Kudabos pagrindinės mokyklos garbę. Vėliau jį pakvietė Visagino miesto jaunųjų futbolininkų komanda, jos sudėtyje sėkmingai rungtyniavo šalies vaikų pirmenybėse.

Šiemet Paulių prisiviliojo Alytaus jaunųjų futbolininkų treneris Rimas Kantaravičius. Jo iniciatyva nuo šių metų rugsėjo 1-osios Paulius lanko šio miesto Panemunės vidurinės mokyklos 5-ą klasę ir gina Alytaus komandos garbę. Tik kai vyksta atsakingos rungtynės Ignalinoje, futbolo virtuozas parvyksta į gimtąjį miestą.

Šių metų balandžio mėnesį Paulius su Alytaus komandos draugais buvo pakviestas į treniruočių stovyklą Anglijoje ir treniravosi vieno garsiausių pasaulyje futbolo klubų Londono „Chelsea" treniruočių bazėje. Tuomet jo žaidimą klubo vaikų treneriai įvertino labai gerai ir įteikė aktyviausio ir rezultatyviausio žaidėjo prizą.

Neseniai Paulius vėl buvo pakviestas į Angliją, kur „Chelsea“ klubas surengė antrą jaunųjų futbolininkų treniruočių stovyklą. Ten Paulius dešimt dienų treniravosi su alytiškiu trenerio R.Kantaravičiaus sūnumi Roku ir varėniškiu Ignu Gražuliu. Ir šį kartą Paulius nepaliko abejingų savo talentui, teisėtai pelnė geriausio stovyklos žaidėjo prizą.

Kaip laikraščiui „Mūsų Ignalina" sakė R.Kantaravičius, „Chelsea“ treneriai siūlė Pauliui persikelti gyventi ir treniruotis į Londoną. Bet juk tokiu atveju reikalingas tėvų pritarimas. Ten jis vienas negalėtų gyventi.

„Kol kas neapsisprendėme dėl sūnaus išvykimo. Žinome, kad šiemet tikrai dar jo neišleisime. O kada priimsime sprendimą, priklauso ir nuo pokalbių su klubo atstovais, – kalbėjo Pauliaus mama Asta Golubickienė, pati taip pat žaidusi futbolą mokykloje. – Šiuo metu esame gavę žodinį pasiūlymą pasilikti sūnui klube, bet konkrečių pasiūlymų dar niekas nepateikė. Lauksime, tada kalbėsime su klubo atstovais ir spręsime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius