Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: pergalingas E.Varno debiutas „Utenio-2“ komandoje

15min.lt, tradiciškai, pristato visus svarbiausius Vilniaus regiono mėgėjiško futbolo įvykius.
„Bekentas“ – „Rotalis“
„Bekentas“ – „Rotalis“ / Leonido Stankevičiaus nuotr.

II lyga. LFF III lygos Rytų zonos čempionate „Viltis“ (9 taškai) patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės ir užleido antrąją vietą turnyro lentelėje „Rotaliui“ (11).

Šią savaitę „Viltis“ keliavo į Uteną ir ten turėjo pripažinti „Utenio-2“ pranašumą rezultatu 1:2. Prie šios pergalės aikštėje prisidėjo ir Utenos komandos vyriausiasis treneris, daugeliui praeityje gerai žinomas puolėjas Egidijus Varnas. 39 metų treneris pats žengė į aikštę nuo pirmųjų minučių ir 82 min. užsidirbo geltonąją kortelę.

„Vilties“ kluptelėjimu pasinaudojo „Rotalis“. Ši ekipa principiniame mūšyje 1:0 palaužė „Bekentą“. Tiesa, pats „Bekentas“ turi 9 taškus, bet yra sužaidęs vieneriomis rungtynėmis mažiau už visas aukščiau esančias ekipas ir gali netrukus pakilti į antrąją vietą.

Lygos lyderis TAIP (16 taškų) šį kartą 5:1 sudorojo „Terą-Griunvaldą“, o visus nugalėtojų įvarčius pelnė 2 žaidėjai: Gediminas Butavičius pasižmėjo 3 kartus, Gražvydas Mikulėnas – 2.

III lyga. VI ture lygoje pagaliau baigėsi dvivaldystė. „Ozas“ (13 taškų) išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1 su paskutiniąją vietą užimančia „Pabrade“ (3 taškai po 7 rungtynių) ir paliko lyderių sostą „Granitui“ (15). Ši ekipa 1:0 palaužė TEC.

Nuo lyderių vis labiau atsilieka „Aktas“ (11 taškų po 7 rungtynių), negalintis laimėti jau trejas rungtynes iš eilės. Šią savaitę „geniai“ sužaidė dvejas rungtynes ir abejas baigė lygiosiomis: 2:2 su „Pabrade“ ir 0:0 – su „Fakyrais-Ad Men“ (13 taškų).

VIDEO: Rungtynių apžvalga

Simobolinė rinktinė. Šią savaitę buvo paskelbta ir simbolinė III lygos gegužės mėnesio rinktinė. Į ją pateko Rolandas Šarapajevas, Antonas Zujus (abu – „Ozas“), Edvinas Pavlovskis, Žygimantas Kirsis (abu – „Granitas“), Mindaugas Puodžiūnas, Eduardas Tučinskis (abu – „Fakyrai-Ad Men“), Lukas Blažys, Donatas Zykus (abu – „Aktas“), Raimondas Vilėniškis (TEC), Mindaugas Ponomoriovas („Prelegentai“) ir Gediminas Skrockas („Salininkai“). Rinktinės kapitonu išrinktas ir specialiu prizu apdovanotas „Granitą“ į pergales vedantis Ž.Kirsis.

Simbolinė rinktinė
Simbolinė rinktinė

SFL. IV lygoje visos pirmaujančios komandos iškovojo pergales, todėl jokių esminių permainų turnyro lentelėje neįvyko. Čempionate po VI turų pirmauja „Navigatoriai-LT Aqua“ (15), lenkiantys „Naujuosius Verkius“ (12) ir „Visinčią“ bei „Advoco-Griunvaldą“ (po 10).

V lygos VI ture staigmeną pateikė vidutiniokė „Katastrofa“ (7 taškai). Ši ekipa nuo 66 iki 76 min. įmušė 3 įvarčius į lygoje pirmavusių „Medžių“ (13) vartus ir šventė pergalę rezultatu 3:1. Tuo metu „Mostiškės“ (15) taip pat 3:1 nugalėjo „Stickers“ ir pakilo į pirmąją vietą.

VIDEO: Rungtynių apžvalga

VI lygoje taip pat baigėsi dvivaldystė. „Imperialas“ (16) sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Valčiūnais“ ir prarado pirmuosius taškus šį sezoną. Tad lygoje liko tik viena komanda, dar nepraradusi nė taško. Tai – „Baltoji Vokė“. Ši ekipa 2:0 įveikė „Futboliuką“ ir tapo vienvalde lydere.

VII lygoje toliau be kluptelėjimų žengia „Trakai“ (18). Šį kartą lyderiai savo stadione 4:0 sutriuškino „Skaidiškes“. Vis dėlto pergales taip pat iškovojo ir atkakliai atsilikti nenori „Pagiriai“ (16) bei „Futbolo broliai-Railana“ (15).

Įmonių lyga. Verslininkų čempionate praeitą savaitę klupo lyderiai. Turnyre pirmaujanti „Barclays“ (28 taškai po 14 rungtynių) ekipa 1:3 pralaimėjo „Omnitel“ (21; 12), tačiau į pirmąją vietą galėję pakilti „TonyBet“ futbolininkai (26; 12) net 1:8 pralaimėjo „Tele2“. Prie pastarosios pergalės net 4 įvarčiais prisidėjo III lygos simbolinės rinktinės narys, iš „Tele2“ reklamų visuomenei gerai pažįstamas M.Ponomoriovas.

7x7. Mažojo formato futbolo čempionate lyderiai VI ture pateisino savo vardą. „Juventus.lt“ (15) 7:4 palaužė „Gerusą“ (7), „Aktas“ (13) 8:3 nugalėjo „VSG United“ (7), „Rytas“ (12) 12:2 sutriuškino „Euforiją“ (0), o „Spartakas“ (10) 13:6 nepaliko vilčių „IndEx“ (6).

Vaikų „Veikmės“ lyga. 8-mečių čempionato A grupėje įvyko lyderių dvikova, kurioje „Žalgirietis-2“ (9) palaužė Vilniaus FM (6) pirmąją komandą rezultatu 4:3. Per kitas rungtynes abi komandos džiaugėsi iškovotu pirmuoju tašku – „Nemenčinės“ ir „Advanto“ jaunųjų futbolininkų mačas baigėsi lygiosiomis 1:1.

B grupėje „Milano FA“ 12:2 nugalėjo jaunuosius „Ateities“ žaidėjus ir su 6 taškais po 3 rungtynių pirmauja turnyre.

Daugiau apie Vilniaus regiono futbolo čempionatus galite sužinoti tinklalapyje www.vilniausfutbolas.lt. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius