Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus futbolo savaitė: už chuliganišką elgesį – ilgalaikė diskvalifikacija

Naujienų portalas 15min.lt, kaip ir kiekvieną savaitę, apžvelgia svarbiausius Vilniaus mėgėjų futbolo pasaulio įvykius.
SFL - Įmonių lyga
SFL - Įmonių lyga / Sauliaus Čirbos nuotr.

II lyga. Vilniaus regiono futbolo sąjungos rengiamame LFF II lygos Rytų zonos čempionate per šią savaitę sužaistos tik dvejos rungtynės. Per jas lyderis TAIP 5:1 sutriuškino „Gariūnus“, o 8-ąją vietą 9 komandų turnyre užimančios „Teros-Griunvaldo“ ir 4-ojoje pozicijoje žengiančio Utenos „Utenio-2“ mačas baigėsi kovingomis lygiosiomis 3:3.

Po šių rungtynių TAIP turi 37 taškus (15 rungtynių) ir toliau lenkia „Rotalį“ (30 taškų po 14 rungtynių) bei „Viltį“ (27; 16).

III lyga. Šiame čempionate didžiausiu turo įvykiu tapo ne įvykiai aikštėse, o „Prelegentų“ nepasirodymas Ukmergėje turėjusiose vykti rungtynėse su „Spartaku“. Už šį prasižengimą vilniečiai buvo nubausti techniniu pralaimėjimu 0:3, 40 eurų bauda ir dar prarado 1 tašką turnyro lentelėje. Taip „Prelegentai“ po 14 rungtynių liko su 23 taškais.

Šia situacija puikiai pasinaudojo „Ozas“ (27 taškai), net 6:0 sutriuškinęs „Pabradę“ ir pakilęs į 3-ąją vietą.

Intrigos tikėtasi „Akto“ ir antrąją vietą užimančių „Fakyrų-Ad Men“ dvikovoje, tačiau taip neįvyko. Favoritai jau pirmajame kėlinyje pelnė 3 įvarčius ir iškovojo pergalę 3:0. Po 15 turų „Fakyrai-Ad Men“ turi 35 taškus ir vis dar tik 2 atsilieka nuo „Granito“, kuris šį kartą 4:0 nušlavė TEC.

Jau minėtas „Aktas“ šią savaitę dar sužaidė 2:2 su „Pabrade“ ir nusirito į 7-ąją vietą.

IV lyga. Šis turnyras tarp visų, kuriuos rengia Sekmadienio futbolo lyga, šį kartą sulaukė itin daug karštų įvykių. Svarbiausias jų – pirmaujančių „Navigatorių-LT Aqua“ ir „Naujųjų Verkių“ dvikova. Ją po atkaklios kovos 2:1 laimėjo „Navigatoriai-LT Aqua“ (39 taškai) ir padidino savo persvarą prieš Naujų Verkių futbolininkus jau net iki 12 taškų.

Šia situacija puikiai pasinaudojo Šalčininkėlių „Visinčia“, išvykoje 2:0 įveikusi Vilniaus „Vingį“ 2:0 ir pasivijusi „Naujuosius Verkius“.

Itin karšta dvikova įvyko Širvintose tarp 3 ir 4 vietas užimančių vietos „Širvintos“ ir Kaišiadorių „GB United-Dividendos“. Svečiai jau 5 min. po Gintaro Stankevičiaus įvarčio išsiveržė į priekį, bet 78 min. Tomas Pavasaris rezultatą išlygino. Netrukus aistros užvirė tiek, kad šeimininkų žaidėjas Oskaras Kružikas, tuo metu buvęs tarp „Širvintos“ atsarginių, įsiveržė į aikštę ir smogė svečių žaidėjui į veidą. Agresyviai nusiteikęs širvintiškis prieš save išvydo raudonąją kortelę, o rungtynės taip ir baigėsi lygiosiomis 1:1. Po jų komandos išsaugojo savo pozicijas turnyre: „Širvinta“ (25) liko ketvirta, o „GB United-Dividenda“ (24) – penkta.

Tuo metu O. Kružiko elgesys sulaukė daugiau dėmesio. SFL Drausmės komitetas jau ne pirmą kartą skandalingai aikštėje pasielgusį širvintiškį diskvalifikavo iš visų turnyrų 6 mėnesiams, o „Širvintai“ papildomai skirta 100 eurų bauda.

V lyga. Čia visi su nekantrumu taip pat laukė lyderių – „Mostiškių“ ir „Medžių“ – dvikovos. Mostiškių komanda per pirmojo rato dvikovą Vilniuje pralaimėjo „Medžiams“ 1:2, o atsakomasis mačas šio miestelio labai mažų matmenų aikštėje baigėsi lygiai taip pat. Lemtingomis tapo 32 ir 33 minutės, kurių užteko svečių žaidėjui Andrejui Bokariovui, kad pelnytų du įvarčius. Šeimininkai 43 min. atsakė Vaido Lileikos taikliu smūgiu, bet daugiau pasiekti nesugebėjo ir patyrė pirmąjį pralaimėjimą savo aikštėje.

Po šio pralaimėjimo 15 rungtynių sužaidusios „Mostiškės“ turi 35 taškus, o vieną mačą atsargoje turintys „Medžiai“ – 32.

Trečiąją vietą išsaugojo „Žaibai“ (31 taškas po 15 rungtynių), be didesnio vargo 4:0 nugalėję „Katastrofą“.

VI lyga. Kaip jau įprasta šiai savaitei, savo pirmo trejeto tarpusavio dvikovą turėjo ir VI lyga. Ir sulaukė dar vienos staigmenos. Pirmaujantis „Imperialas“, prieš savaitę net 0:5 pralaimėjęs AFK, šį kartą namie priėmė Elektrėnų „Versmę“ ir vėl buvo sutriuškintas. Šį kartą – 1:5.

Ilgą laiką tvirtai lygoje pirmavusiam „Imperialui“ buvo iškilusi grėsmė jau dabar prarasti pirmąją vietą, bet „Baltoji Vokė“ nesugebėjo pasinaudoti susidariusia padėtimi. Ši ekipa namie sužaidė 1:1 su „Valčiūnais“ ir dabar dalinasi 2-3 vietas su Elektrėnų futbolininkais. Abi komandos turi po 32 taškus ir vos 2 atsilieka nuo „Imperialo“.

VII lyga. Šiame čempionate du akivaizdūs lyderiai nemažina apsukų: VJFK „Trakai“ (45) net 11:0 sutriuškino Maišiagalos „Arpą“, o „Futbolo broliai-Railana“ (39) 5:1 – „Viesulą-2“.

Tuo metu trečiąją vietą užimantys „Pagiriai“ Rudaminos žolės riedulio stadione 0:2 pralaimėjo „Skaidiškėms“ ir gerokai sukomplikavo savo padėtį. Pagirių komanda dabar turi 31 tašką ir tik 2 taškai lenkia „Vovą“, kuri 4:3 palaužė „Pabradę-2“.

„Carlsberg“ taurės turnyras. Sostinės komandų taurės turnyre paaiškėjo paskutinis pusfinalio dalyvis. Juo tapo III lygos lyderis „Granitas“, 2:0 įveikęs vieną IV lygos stipriausių komandų Širvintų „Širvintą“.

Anksčiau į pusfinalį žengė dar trys III lygos ekipos – Ukmergės „Spartakas“, „Ozas“ ir „Aktas“.

Senjorai (35+). Šią savaitę kovas pradėjo 35 metų ir vyresnių žaidėjų čempionato dalyviai. Per pirmąsias ir kol kas vieninteles A diviziono rungtynes „Aktas“ sužaidė lygiosiomis 2:2 su „Infra-ABC“.

B diviziono pirmaisiais lyderiais tapo „Susirinkom“ vyrai, 4:1 įveikę „Avangardą“. Pergales taip pat iškovojo „Mostiškės“ (3:1 prieš „Užupį“), „Viesulas“ (2:0 prieš PILK) ir „Tera-Veteranai“ (1:0 prieš „Zybajazz“). Dar vienas mačas tarp „Nerealo“ ir „Lentvario“ baigėsi lygiosiomis 1:1.

Įmonių lyga. Į aikštę žengė ir antrojo verslo kompanijų čempionato dalyviai, kurių skaičius šiemet išaugo iki 14 ekipų. Jos prieš sezoną buvo suskirstytos į du lygiaverčius divizionus po 7 komandas.

A diviziono pirmaisiais lyderiais tapo debiutantai „Girteka Logistics“, net 6:0 nugalėję „BetGames.TV“. Bankų derbyje debiutuojantys SEB futbolininkai 4:3 palaužė čempionų titulą ginantį „Swedbank“, o dviejų lažybų bendrovių dvikovoje „TonyBet“ sužaidė lygiosiomis 1:1 su „OlyBet“.

B diviziono čempionatą galingai pradėjo IKEA ir debiutuojanti „Adform“ ekipa. IKEA 8:3 nugalėjo turnyro naujokę „Skubą“, o „Adform“ 7:2 įveikė „Raben Lietuva“ futbolininkus. Per trečiąsias rungtynes praeito sezono vicečempionė „Tele2“ sužaidė 1:1 su „Danske Bank“ darbuotojais.

Daugiau apie Vilniaus futbolą galima sužinoti tinklalapyje http://www.vilniausfutbolas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius