Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus „Žalgiris“ pasirengęs naujam sezonui, komandos biudžetas 1,7 mln. eurų

Du kartus iš eilės Lietuvos futbolo A lygos čempionatą ir triskart iš eilės šalies taurę laimėjęs Vilniaus „Žalgirio“ klubas baigė pasirengimą 2015 metų sezonui, kuriame komanda sieks pakartoti visus pernykščius pasiekimus. Penktadienį „Žalgirio“ spaudos konferencijoje ekipos direktorė Vilma Venslovaitienė ir sporto direktorius Mindaugas Nikoličius pristatė ekipos planus ir tikslus, naujasis treneris Valdas Dambrauskas kalbėjo apie ekipos naujokus ir dabartinę komandos formą.
Vilniaus „Žalgirio“ spaudos konferencija
Vilniaus „Žalgirio“ spaudos konferencija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prisijunkite prie daugiau kaip 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.

Savivaldybės parama – pusė komandos biudžeto

„Žalgiris“ tapo trečiąją Lietuvos futbolo A lygos komanda šalia „Utenio“ ir Kauno „Spyrio“, viešai atskleidusi biudžetą. To vilniečiai neslėpė ir pernai.

„Atsiprašau, kad dar neįpratau kalbėti eurais, mūsų faktinis biudžetas pernai buvo 6 mln. litų (apie 1,7 mln. eur.), toks lieka ir šiemet. Be miesto paramos biudžetas būtų dvigubai mažesnis – Savivaldybė kasmet mums skiria 3 mln. litų. Tai tuo pačiu yra indėlis į miesto bendruomenę, šalia mūsų yra per tūkstantį vaikų, kurie turi tikslą, užsiėmimą – tai didelė Vilniaus investicija į vaikus“, – teigė V.Venslovaitienė.

2015 metais Vilniaus miesto Savivaldybė turės iš naujo spręsti dėl paramos „Žalgiriui“ skyrimo. Būtent šiemet baigiasi komandos ir miesto trijų metų sutartis.

„Žalgirio“ garbės prezidentas ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas vylėsi, kad miesto taryba paramos futbolo klubui nemažins net jeigu jis nebūtų išrinktas kitai mero kadencijai.

„Žalgiryje“ beveik kiekvienoje pozicijoje turime geriausius žaidėjus Lietuvoje. Kiekvienose rungtynėse norėsime dominuoti, tai svarbu rengiantis Europai. 

„Manau, kad šiandien Vilniaus „Žalgiris“ turi vardą ir tarp politikų, yra palaikomas visuomenės, nepriklausomai nuo mero ar tarybos sudėties, programa neturėtų sustoti“, – žadėjo A.Zuokas.

Didelis dėmesys jaunimui

Be visiems suprantamo tikslo laimėti A lygą ir taurės turnyrą V.Venslovaitienė vardijo ir tikslus, susijusius su jaunųjų futbolininkų tobulėjimu.

„I lygoje žais mūsų jaunimo komanda, kuri pernai vadinosi „Žalgirietis“, o dabar turėtų būti pervadinta į „Žalgiris B“. Šios komandos tikslas – būti pirmajame trejetuke. Taip pat turime dvi jaunimo komandas – U-18 ir U-16 – ir mūsų tikslas yra futbolo piramidę suformuoti iki pat darželinukų grupių“, – sakė V.Venslovaitienė.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdas Dambrauskas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdas Dambrauskas

Komandos vadovai tikisi, kad 2015 metais į pagrindinę „Žalgirio“ komandą įsilies kuo daugiau jaunų futbolininkų iš dublerių ekipos.

Po praėjusio sezono „Žalgirį“ paliko puolėjas iš Brazilijos Adi Rocha, tad komandoje matomas pajėgaus puolėjo trūkumas. Vis dėlto, M.Nikoličiaus teigimu kol kas naujokas neieškomas.

„Šiandien komandoje turime 19 profesionalių žaidėjų su sutartimis, tačiau turime ir B komandą. Priimant trenerį į komandą vienas prioritetinių tikslų buvo įvesti ir jaunimą. Yra 2-3 tikrai gabūs ir talentingi jaunuoliai, kurie nusipelnė savo šanso. Tiek Brazilijoje, tiek Kipre su mumis buvo 6-7 jauni žaidėjai, kurie buvo akylai stebimi“, – pasakojo M.Nikoličius.

Praėjusį sezoną rezultatyviausiu Vilniaus ekipos žaidėju A lygoje tapo paprastai saugu rungtyniaujantis Linas Pilibaitis. Puolėjo pozicijoje komanda turi kiprietį Kristį Andreou, lietuvį Edviną Baniulį, brazilą Elivelto, kuris labiau mėgsta kurti progas kitiems. Puolėju gali žaisti ir prancūzas Serge'as Nyuiadzi, tačiau jis geriausiai jaučiasi krašte.

„Nepasakyčiau, kad atsivėrė spraga išvykus Adi. Turime jaunų puolėju ir jei komandoje būtų į Adi, bent vienas iš jų trijų žaisti gautų mažai. Jei prireiks, kad puolėju žaistų L.Pilibaitis, jo patirtis nuo praėjusio sezono tikrai pravers“, – teigė treneris V.Dambrauskas.

Šiandien komandoje turime 19 profesionalių žaidėjų su sutartimis, tačiau turime ir B komandą. Priimant trenerį į komandą vienas prioritetinių tikslų buvo įvesti ir jaunimą. Yra 2-3 tikrai gabūs ir talentingi jaunuoliai, kurie nusipelnė savo šanso.

Tarp galimų naujokų – kelios dešimtys brazilų

„Turėjome įdomų ir neįprastą tarpsezonį, praktiškai nesitreniravome Lietuvoje. Stovyklos Brazilijoje ir Kipre buvo produktyvios, komanda yra tikrai gerai pasirengusi. Komplektaciją vykdėme kiek atsargiau, įsigijome žaidėjus, kurių galimybes žinome, didelė dalis žaidėjų atvyko iš Lietuvos čempionato. Džiugu, kad išlaikėme komandos branduolį“, – sakė M.Nikoličius.

Sporto direktorius atskleidė, kad iš futbolininkų pardavimo ekipa uždirbo apie 500 tūkst. eurų.

Paskutinis komandos „transferas“ – „Uteniui“ paskolintas vidurio gynėjas Mantas Fridrikas, praėjusį sezoną žaidęs mažai.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mindaugas Nikoličius
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Mindaugas Nikoličius

Kaip teigė sporto direktorius, „Žalgirį“ vis dar gali papildyti nauji futbolininkai, tačiau tai įvyktų kiek vėliau. Realiausia galimybė, kad prieš vasarą, kai klubas rengis kovoms atrankai į Europos turnyrus.

„Turime sąrašą brazilų, gal 30, ir vienas ar du galbūt komandą papildys. Jeigu bus naujokų, tai bus puolėjas arba krašto saugas.“, – atskleidė M.Nikoličius.

Mums papildomai reikės priprasti prie šilto oro, kadangi Lietuvoje beveik nesitreniravome. Be to, iki šiol visas kontrolines rungtynes žaidėme ant tikros žolės, o dabar keliamės ant dirbtinės.

Tikslas – dominuoti

„Komandos taktika visada priklauso nuo to, kokius turi žaidėjus. „Žalgiryje“ beveik kiekvienoje pozicijoje turime geriausius žaidėjus Lietuvoje. Kiekvienose rungtynėse norėsime dominuoti, tai svarbu rengiantis Europai. Tikslas yra nebūtinai visada turėti kamuolį, bet gerai tą kamuolį panaudoti“, – apie būsimą ekipos taktiką pasakojo V.Dambrauskas.

Anot trenerio, kiekvienos rungtynės yra svarbios ir jis iš savo komandos visada reikalaus maksimalios koncentracijos ir pasirengimo. Treneris pripažino, kad čempionato pradžia gali būti sunkoka, ekipai reikės 2-3 rungtynių, kad įsivažiuoti ir atskleistų, ką iš tiesų gali.

„Pirmieji turai čempionato pradžioje būna sunkūs visoms komandoms. Mums papildomai reikės priprasti prie šilto oro, kadangi Lietuvoje beveik nesitreniravome. Be to, iki šiol visas kontrolines rungtynes žaidėme ant tikros žolės, o dabar keliamės ant dirbtinės.

Mums labai daug naudos davė kelionė į Braziliją – tai visai kitas pasaulis, visai kita futbolo kultūra, linkėčiau palinkėti tai patirti kiekvienam. Jeigu Europoje kontroliniai mačai panašūs į treniruotes, tai Brazilijoje susitikimai vyko stadionuose, kuriuose būdavo daug žiūrovų, puiki atmosfera. Individualiai tai buvo puiki pamoka kiekvienam žaidėjui, kurie pamatė brazilišką žaidimo stilių. Kipre tai pat rungtyniavome su skirtingomis komandomis, išbandėme nemažai jaunų futbolininkų“, – pasakojo V.Dambrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius