Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Virginijus Liubšys patenkintas „Sūduvos“ startu: „Žaidžiame gerą futbolą“

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai įspūdingai pradėjo Lietuvos A lygos čempionatą. Jie sekmadienį namie 3:1 nugalėjo čempionų titulą ginantį Panevėžio „Ekraną“.
Virginijus Liubšys
Virginijus Liubšys / A.Burbos (StudioAB.lt) nuotr.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Marius Šoblinskas (48 min.), Sergejus Loginovas (75 min.) ir Rafaelis Ledesma (90 min.). „Ekrano“ gretose pasižymėjo Vytautas Lukša (86 min.).

Po dvikovos „Sūduvos“ treneris Virginijus Liubšys pasidžiaugė auklėtiniu žaidimu ir teigė, kad komanda šiuo metu yra geros sportinės formos.

- „Sūduva“ atrodė solidžiai. Ar pats tikėjotės tokio žaidimo? – futbolas.lt paklausė V.Liubšio.

- Mane labai optimistiškai nuteikė paskutinės draugiškos rungtynės su latvių klubu „Jelgava“ prieš dvi savaites. Tada pamačiau, kad komanda pasiekė norimą formą. Po to buvome sutarę susitikimą su „Daugava“, tačiau latviai mus pavedė ir neatvyko. Teko sužaisti tarpusavyje per treniruotę. Tai kiek neramino, bijojau, kad neišsiderintų tarpusavio veiksmai.

Tačiau sekmadienį viskas buvo gerai. Tik pirmąsias 20 minučių strigome. Tikriausiai kaustė jaudulys, bet po to įsibėgėjome.

- Rafaeliui Ledesmai buvote numatęs kelias minutes dvikovos pabaigoje, ar planus koregavo susitikimo eiga?

- Ketinau leisti Rafaelį į aikštę antro kėlinio pradžioje, kartu su Povilu Lukšiu. Bet sėkmingai susiklosčius kėlinio pradžiai, šiuos planus teko atidėti. O kai raudona kortelė buvo parodyta Karoliui Chvedukui, R.Ledesmą nusprendžiau išleisti tik pačioje rungtynių pabaigoje. Bet R.Ledesma ir yra R.Ledesma, kad sugebėtų viską nulemti per tris minutes.

- Marius Šoblinskas taip pat nenuvylė?

- Daug kas tikėjosi, kad startinėje sudėtyje pasirodys R.Ledesma, bet nutarėme vietoje jo leisti M.Šoblinską. Aikštės viduryje reikėjo kibaus žaidimo, kad susitvarkytume su Mantu Savėnu ir Marko Andelkovičiumi.

- R.Ledesma tokio vaidmens nebūtų įvykdęs?

- Jam reikia laiko. Prieš kelias dienas žaidėjui atlikome medicininį patikrinimą. Duomenys nėra prasti, bet visos kondicijos – ties minimalia riba. Todėl ir patys nenorime futbolininko „pertempti“, kad nepatirtų traumos. Esu tikras, kad po poros savaičių R.Ledesma vėl primins save kaip geriausiais laikais.

- Ką „Ekranas“ šiose rungtynėse darė blogai?

- Jie taip pat turėjo tam tikrą planą, tačiau nenorėčiau diskutuoti apie tai. Labiausiai džiugu, kad pavyko laimėti. Nors ši pergalė mums dar nieko negarantuoja – iki čempionato pabaigos dar lieka 35 turai ir visko per juos nutiks.

- Kitas rungtynes žaisite išvykoje su Tauragės „Tauru“.

- Nesureikšminu fakto, kad šeštadienį „Tauras“ neatrodė gerai mače su „Kruoja“. Kiekvieną savaitę komanda turėtų progresuoti, be to, žais namie. Bet mes vyksime laimėti. Dabar žaidžiame gerą futbolą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius