-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistų klausimų suerzintas Seppas Blatteris: „Nėra jokios krizės FIFA organizacijoje“

Skandalų krečiamos FIFA prezidentas Seppas Blatteris pirmadienį Ciuriche, Šveicarijoje, surengė spaudos konferenciją, tačiau vengė atsakymų į aštrius klausimus.
S.Blatteris
Seppas Blatteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Futbolas

„Man gaila dėl to, kas vyko pastaruosias keletą dienų ir savaites. Tai skaudus smūgis FIFA organizacijai, ir, žinoma, didelis nusivylimas. Ypač futbolo aistruoliams. Aš pirmiausia kalbu apie juos“, – dėstė S.Blatteris.

S.Blatteris teigė, negalįs komentuoti FIFA Drausmės komiteto sprendimo, kuris jį patį išteisino, o jo vieninteliu konkurentu dėl FIFA prezidento posto laikytą Mohamedą bin Hammamą suspendavo. Kaip žinia, abu pretendentai buvo kaltinami korupcija.

„Tai komiteto sprendimas, ir aš neturiu teisės jo komentuoti“, – sakė S.Blatteris, kuris lieka vieninteliu kandidatu naujo prezidento rinkimuose, įvyksiančiuose trečiadienį.

Panašiai skambėjo dauguma S.Blatterio atsakymų.

Tiesa, FIFA prezidentas aiškiai pareiškė, nematąs jokios krizės FIFA organizacijoje. „Krizė? Kokia krizė? Gal kasnors man galėtų paaiškinti, kokia krizė? Tiesiog iškilo kelios problemos, kurios bus sutvarkytos šeimos viduje. FIFA pakankamai stipri, kad įveiktų tokius sunkumus“. S.Blatteris taip pat sukritikavo valstybinių institucijų norą įsižiebus šiam skandalui įsikišti į FIFA veiklą. „Štai tai būtų išties negerai“, – sakė jis.

Paprašytas pakomentuoti pasklidusias kalbas, kad Kataras galėjo nusipirkti teisę organizuoti 2022 metų pasaulio čempionatą, S.Blatteris sakė: „Neatsakysiu į šį klausimą. Aš esu FIFA prezidentas, jūs negalite to manęs klausti“. Vėliau jis pridūrė: „Aš tikiu, kad kad sprendimas dėl 2022 metų čempionato buvo priimtas visiškai sąžiningai ir jokio pagrindo dėl to nerimauti nėra“.

Į šiuos žodžius žurnalistai reagavo gana audringai, todėl S.Blatteris jiems priminė: „Jūs esate ne turguje, o FIFA rūmuose“.

Netrukus S.Blatteris atsistojo išeiti, nors žurnalistai vienas paskui kitą bandė užduoti dar ne vieną klausimą. Vienas vokiečių žurnalistas priėjęs prie mikrafono išrėžė: „Tai spaudos konferencija, kurioje, maniau, mes uždavinėsime klausimus. Mes dar turime daugybę klausimų, kuriuos norime pateikti“.

S.Blatteris prieš išeidamas į tai sureagavo: „Aš atsakiau į visus klausimus ir dėkoju, kad atėjote. Tačiau aš nesileisiu į diskusijas su žmonėmis, kurie nori kurti problemas“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius