-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 06

15min ir Lietuvos parolimpinio komiteto partnerystė: misija padėti ir keisti

Aktyviai viešinti Lietuvos neįgaliųjų sporto pasiekimus ir problemas, šviesti visuomenę ir siekti, kad neįgalieji kuo labiau būtų integruoti į visuomenę. Dėl to sutarė Lietuvos parolimpinis komitetas ir portalas 15min, pasirašę partnerystės susitarimą.
LPOK ir 15min sutarties pasirašymas. Iš kairės: LPOK prezidentas V.Kvietkauskas, generalinis sekretorius  G.Zavadckis, 15min generalinio direktoriaus pavaduotoja G.Burbienė ir 15min generalinis direktorius T.Balžekas.
LPOK ir 15min sutarties pasirašymas. Iš kairės: LPOK prezidentas V.Kvietkauskas, generalinis sekretorius G.Zavadckis, 15min generalinio direktoriaus pavaduotoja G.Burbienė ir 15min generalinis direktorius T.Balžekas.

„Džiaugiamės nauja partneryste su Lietuvos parolimpiniu komitetu. 15min akimis, pagrindinis šios partnerystės tikslas – kuo geresnė neįgaliųjų integracija visuomenėje. Ne tik sportininkų, bet visų neįgaliųjų. Visi esame tokie patys žmonės, ir brandžioje visuomenėje žmonės neturi būti skirstomi. Tikime, kad Lietuvoje toks skirstymas ir su tuo susiję stereotipai laikui bėgant išnyks, ir neįgaliesiems nebeliks kliūčių gyventi visavertį orų gyvenimą“, – sako Tomas Balžekas, 15min vadovas.

15min pavyzdys rodo, kad visuomenė ir žiniasklaida bręsta pokyčiams, auga sąmoningumas, kuris sukurs didesnę neįgaliųjų integraciją Lietuvos visuomenėje“, – sakė LPOK prezidentas Vytautas Kvietkauskas.

Pasak V.Kvietkausko, sportas neįgaliems žmonėms yra pagrindinė integracijos forma: „Net mėgėjiškame lygyje žmonėms su negalia sportas reiškia labai daug – bendravimą, išėjimą iš namų, buvimą bendruomenės dalimi, keliones, naujas pažintis, asmeninių savybių stiprinimą ruošiantis varžyboms, tikslo siekimą. Aktyvūs žmonės su negalia tampa įkvėpimu ir padrąsinimu kitiems – jie kuria pridėtinę vertę visuomenėje.“

Tokiu įkvėpimu daugeliui 15min skaitytojų tapo Rio de Žaneiro parolimpinių rungtynių proga sukurtas ir publikuotas pasakojimų ciklas „Galia nugalėti“. Kartu su multimedijų agentūra „Nanook“ kurtas multimedijų projektas pažvelgė į neįgaliųjų kasdienybę, treniruočių sąlygas ir jų begalinį ryžtą ruošiantis kovoms parolimpiadoje.

V.Kvietkauskas atkreipia dėmesį, kad tie žmonės su negalia, kurie į sportą pasižiūri kaip į pagrindinį savo užsiėmimą, tampa

tikrai profesionaliais sportininkais. „Ir šiame lygmenyje jau negalime kalbėti apie sportą kaip rekreaciją. Šiems žmonėms jau reikia tokių pačių treniravimosi sąlygų, pritaikytų pagal negalios pobūdį, kaip ir sveikiesiems sportininkams, nes konkurencija neįgaliųjų sporte pasaulyje kasmet vis labiau didėja“, – apie problemas, su kuriomis susiduria neįgalūs sportininkai, kalba V.Kvietkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius