-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 26

Apklausa: išrink geriausią 2010 metų pasaulio sportininką

Kai kuriems pasaulio sportininkams 2010-ieji tapo didžiausių pergalių karjeroje metais.
Lindsey Vonn
Lindsey Vonn / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienų pergalės ir pasirodymai tapo staigmena, kitų triumfo laukė ir gerbėjai, ir sporto entuziastai. 15min.lt renka geriausią 2010-ųjų pasaulio sportininką ir spėja, kad šiuose rinkimuose sulauksime didelės konkurencijos.
 

Andresas Iniesta (futbolininkas)

Reuters/Scanpix nuotr./A.Iniesta įvartį skyrė mirusiam draugui
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./A.Iniesta įvartį skyrė mirusiam draugui

Tikslus Andreso Iniestos smūgis lėmė Ispanijos rinktinės triumfą pasaulio čempionato finale. Šis futbolininkas tapo Ispanijos gerbėjų didvyriu, kai per pratęsimą pasaulio čempionato finale 116-ą minutę pelnė pergalingą įvartį. Viso pasaulio čempionato metu A.Iniesta buvo laiku ir vietoje, kai to Ispanijos nacionalinei komandai labiausiai reikėjo. Grupės varžybose jis pelnė antrą įvartį į Čilės vartus ir padovanojo ispanams pergalę 2:1. Su Xavi ir Davidu Villa jis taip pat sukūrė progą pergalingam įvarčiui per aštuntfinalio rungtynes su Portugalija. Visa tai vainikavo pergalingas įvartis finale.

Leonelis Messi (futbolininkas)

AFP/Scanpix nuotr./L.Messi vadinamas pagrindiniu favoritu laimėti aį titulą antrus metus ia eilės
AFP/„Scanpix“ nuotr./L.Messi

Leoneliui Messi nepavyko Argentinos rinktinės nuvesti iki pasaulio čempionato aukštumų. Maža to, jis pats turnyre neįmušė nei vieno įvarčio. Tačiau kukloką pasirodymą rinktinėje atperka tiesiog neįtikėtinas žaidimas klube. Per vienuolika 2010-ųjų mėnesių L. Messi „Barcelona“ klubui pelnė 54 įvarčius per 47 rungtynes ir net šešis kartus atliko hat-tricką. Nuo pat 2008-ųjų Messi žaidžia vis geriau ir geriau. Ir tai atspindi ne tik jo pelnyti įvarčiai. Kiekvienas „blusos“ (taip Messi kartais pavadinamas dėl savo vikrumo ir greičio) pasirodymas aikštėje yra neprilygstamas futbolo spektaklis.

Kevinas Durantas (krepšininkas)

Reuters/Scanpix nuotr./Kevinas Durantas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

NBA Oklahomos „Thunder“ ir nacionalinės Amerikos krepšinio rinktinės lyderis Kevinas Durantas sužaidė fantastišką sezoną. 22 metų 205 cm ūgio puolėjas vedė JAV rinktinę į pergales pasaulio čempionate Turkijoje, kur amerikiečiai nepralaimėjo nė karto ir po 16 metų pertraukos pasidabino aukso medaliais. Planetos pirmenybėse jis vidutiniškai per rungtynes rinko po 22,8 taško ir atsiėmė naudingiausio turnyro žaidėjo prizą.

Kobe Bryantas (krepšininkas)

Reuters/Scanpix nuotr./K.Bryantas laimėjo ir naudingiausio finalo serijos žaidėjo trofėjų
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./K.Bryantas laimėjo ir naudingiausio finalo serijos žaidėjo trofėjų

NBA žvaigždė Kobe Bryantas nedalyvavo Pasaulio krepšinio čempionate, tačiau jau ne vienerius metus yra vadinamas geriausiu NBA krepšininku. Šiemet K. Bryantas savo kolekciją papildė penktuoju NBA čempiono žiedu ir tapo naudingiausiu finalo serijos krepšininku. Lemiamose septintose finalo rungtynėse "Los Angeles Lakers" komanda namuose 83:79 įveikė "Boston Celtics" ekipą, o K.Bryantas surinko 23 taškus bei  atkovojo 15 kamuolių.

Sebastianas Vetellis (lenktynininkas)

Scanpix nuotr./S.Vettelis tapo jauniausiu Formulės 1 čempionu istorijoje
„Scanpix“ nuotr./S.Vettelis tapo jauniausiu „Formulės 1“ čempionu istorijoje

Sebastianas Vettelis šį sezoną tapo „Formulės 1“ čempionu ir jauniausiu šių lenktynių istorijoje. Liepos 3-iąją vokiečiui sukako 23-eji. Be to, S.Vettelis tapo tik antruoju vokiečiu, laimėjusiu „Formulės-1“ čempiono titulą. Jį atnešė pergalė paskutinėse Abu Dhabio lenktynėse, nors prieš startą didžiausius šansus iškovoti titulą turėjo ispanas Fernandas Alonso. Visgi 2010 metų sezonas pasibaigė dviguba S.Vettelio ir „Red Bull Racing“ pergale. 2009-ųjų sezone S.Vettelis užėmė antrą vietą.

Sebastianas Loebas (lenktynininkas)

AFP/Scanpix nuotr./S.Loebas savo automobilį pasveikino bučiniu
AFP/„Scanpix“ nuotr./S.Loebas savo automobilį sveikina bučiniu

2010-aisiais Sebastianas Loebas planetos automobilių ralio čempionu tapo rekordinį septintąjį kartą iš eilės. 36-erių metų prancūzas titulą užsitikrino spalį likus dviems etapams iki čempionato pabaigos. Daugiau nei šešiasdešimt pergalių per karjerą pasiekęs „Citroen C4“ lenktynininkas kitąmet taip pat mėgins apginti geriausio ralio lenktynininko titulą.
 

Lindsey Vonn (slidininkė)

Reuters/Scanpix nuotr./Lindsey Vonn
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lindsey Vonn

Lindsey Vonn tapo Vankuverio olimpinių žaidynių nugalėtoja greitojo nusileidimo rungtyje, o jos meistriškumą liudija tris sykius laimėta kalnų slidinėjimo pasaulio taurė. Šiemet ši amerikietė Naujienų agentūros "Associated Press" (AP) pripažinta geriausia metų sportininke. Nugalėjusi Vankuveryje ši kalnų slidininkė tapo pirmąja amerikiete, pelniusia olimpinį auksą greitojo nusileidimo rungtyje

Rafaelis Nadalis (tenisininkas)

Scanpix nuotr./Dvikovos akimirka
„Scanpix“ nuotr./R.Nadalis

R.Nadalis šiemet laimėjo tris iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų: nugalėjo atviruosiuose Prancūzijos ir JAV čempionatuose, taip pat laimėjo varžybas Vimbldone bei tris „Masters“ serijos turnyrus. Nors po atvirojo Australijos teniso čempionato ispanas gydėsi traumą, 24 metų tenisininkas 2010 metus baigė būdamas pirmoje ATP reitingo vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius