Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 02

A.Sorokinas: „Galvoje plaukiojo mintys apie rekordą“

„Nuotaikos labai geros, nes rezultatas puikus. Žinoma, iš pradžių bandėme gerinti pasaulio rekordą, tačiau to padaryti neleido oro sąlygos“, – nusišypsojo pasaulio 24 valandų čempionu Taivane tapęs Aleksandras Sorokinas.
Aleksandras Sorokinas
Aleksandras Sorokinas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Vilnietis per 24 valandas nubėgo 301,790 kilometrus.

Pačiam lietuviui priklausantis pasaulio rekordas šiuo metu yra 319,6 km.

„Rekordo siekti sutrukdė pakilęs vėjas, – po varžybų sakė A.Sorokinas. – Teko „žaisti“ taktiškai. Antroje bėgimo dalyje greitis krito – atviroje vietovėje vėjas pūtė labai stipriai. Bet treneris Sebastianas Bialobžeskis buvo paskaičiavęs, kad čempionu taps atletas, nubėgęs virš 290 kilometrų. Bet galvoje vis vien plaukiojo mintys apie rekordą. Sakiau sau, kad pabandysiu, bet gerai, kad išgirdau trenerį, kuomet pasikeitė oro sąlygos“.

Po finišo A.Sorokinas prisipažino, kad pasaulio čempiono titulas leido lengviau atsidusti.

„Širdyje pasidarė lengviau, – sake bėgikas. – Bet žinau, kad netrukus viskas aprims, pamiršiu apdovanojimus, prizus ir titulus. Tai jau bus praeitis. Reikia žiūrėti į ateitį“.

A.Sorokinas, prisiminęs finišą, nusijuokė: „Galvojau, kaip džiugu, kad viskas pasibaigė. Ir pasibaigė gerai. Buvau visiškai išsekęs morališkai. Kaip visada daug emocijų nebuvo. Kam pirmiausia paskambinau? Žinoma, žmonai Jelenai.“

Pasaulio čempionų titulu komandinėje įkaitoje džiaugėsi visa Lietuvos rinktinė, kurios garbę taip pat gynė Andrius Preibys, Ruslanas Seitkalijevas ir Aidas Ardzijauskas.

A.Preibys nubėgo 257,789 km (15 vieta), R.Seikatlijevas įveikė 253,789 km (23-a vieta). A.Ardzijauskas pasitraukė iš varžybų po įveiktų 58 kilometrų.

„Šis rezultatas labai nudžiugino. Tiesą pasakius, niekas netikėjo, kad galime iškovoti medalį komandinėje įskaitoje. Atrodo, medaliai jau buvo „išdalyti“ iš anksto stipriausioms valstybėms – Japonijai, JAV, Ispanijai – sakė A.Sorokinas. – Bet mes įrodėme, kad galime. Esame labai stiprūs – pagerinome pasaulio rekordą komandinėje įskaitoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius