-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 20

Amerikiečių dviratininkas apkaltino legendinį Lance'ą Armstrongą dopingo vartojimu

2006 metais daugiadienes lenktynes „Tour de France“ laimėjęs, o vėliau dėl teigiamo dopingo testo titulą praradęs amerikietis Floydas Landisas prisipažino, kad nuolat vartojo draudžiamus preparatus, ir tvirtino, jog tai darė ir septyniskart „Tour de France“ nugalėtojas Lance'as Armstrongas, praneša „The Wall Street Journal“.
L.Armstrongas
L.Armstrongas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

F.Landisas prisipažinimą išdėstė daugybėje laiškų, kuriuos elektroniniu paštu išsiuntė sporto funkcionieriams ir rėmėjams. Neaišku, kiek tų laiškų išsiųsta, tačiau trys iš jų (nuo balandžio 30 iki gegužės 6 dienos) atsidūrė ir minėto leidinio redakcijoje.

2006 metais F.Landisui triumfavus „Tour de France“ greitai dopingo testas parodė, kad dviratininko organizme buvo pernelyg didelis testosterono kiekis. Sportininkas buvo diskvalifikuotas dvejiems metams, tačiau visą laiką neigė vartojęs dopingą.

Savo laiškuose amerikietis apgailestavo, kad kovotojai su dopingu nepajėgia „apvalyti“ sporto. F.Landisas teigė su kitais amerikiečių dviratininkais vartojęs draudžiamus preparatus eritropoetiną ir steroidus, taip pat daręs deguonies prisodrinto kraujo perpylimus. Jo žodžiais, dopingą vartoti patarė treneris Johanas Bruyneelas, kuris dirbo su L.Armstrongu.

F.Landisas pasakojo, kad L.Armstrongas jį mokė, kaip reikia vartoti dopingą norint nepakliūti kontrolieriams. Per savo karjerą L.Armstrongui ne kartą buvo mesti įtarimai vartojus dopingą, tačiau to įrodyti nepavyko.

2005 metais prancūzų laikraštis „L'Equipe“ rašė, kad L.Armstrongo dopingo mėginiuose, paimtuose 1999 metais, rasta eritropoetino. Tarptautinė dviratininkų sąjunga (ICU) atliko specialų tyrimą ir pripažino amerikietį nekaltu.

2005 metais karjerą baigęs L.Armstrongas po trejų metų grįžo į didįjį sportą. 2009 metų lenktynėse „Tour de France“ jis užėmė trečią vietą. 38 metų L.Armstrongas šiais metais atstovaus amerikiečių komandai „Team RadioShack“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius