-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 01

Asociacija „Sportas visiems“ ir LTOK pasirašė istorinę bendradarbiavimo sutartį

Šiandien, liepos 1 dieną, Lietuvos asociacija „Sportas visiems“ (LASV) ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pasirašė bendradarbiavimo sutartį.
B.Vasiliauskas ir A.Poviliūnas
B.Vasiliauskas ir A.Poviliūnas / Broniaus Čekanausko nuotr.

LASV ir LTOK susitarė dirbti tokiose srityse kaip bendrų projektų organizavimas ir palaikymas, nuolatinis informacijos keitimasis apie galimą paramą, įvairius atrankos kriterijus ir partnerystės galimybes Europos sąjungos bendruose projektuose. Bendrai, pagal savo kompetenciją reaguoti, teikti siūlymus, inicijuoti pataisas teisės aktams tiesiogiai ar netiesiogiai susijusiems su sportine veikla. Viešai išsakyti bendrą poziciją dėl einamųjų su sportu susijusių įvykių ir jų galimų pasekmių, jei tai neigiamai atsilieptų bendram sporto įvaizdžiui ir pan. Plėtoti ir stiprinti bendros veiklos partnerystę, numatant kasmetinėse veiklos programose bendras priemones.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas pabrėžė jos šis bendradarbiavimas yra ne tik ilgų metu darbo kartu vaisius, bet rimtas požiūris į ateities perspektyvas. Prezidentas paminėjo, jog tai pirmas atvejis LTOK istorijoje, kai pasirašoma sutartis su kita nevyriausybine sporto organizacija.

„Žinau, kad jūs sunkiai tikėsite mano žodžiais, tačiau mes suprantame ir visą laiką palaikome sporto visiems sąjūdį, žinome, kur užsimezga kelias į didyjį sportą, todėl man didelis džiaugsmas prisidėti prie sporto visiems iniciatyvos įteisinti bendradarbiavimą“ – kalbėjo LTOK prezidentas dr. Artūras Poviliūnas.  

LASV prezidentas Bronislavas Vasiliauskas kalbėdamas apie sutarties pasirašymą pabrėžė aktualią-besikeičiančią situaciją ne tik sporte, bet ir kitose srityse, kurias sportas liečia netiesiogiai.

„Džiaugdamasis tokiu svariu ir patyrusiu bendradarbiavimo partneriu, kaip Lietuvos tautinis olimpinis komitetas, viliuosi, jog šis susitarimas duos impulsų naujoms iniciatyvos, svaresnei argumentacijai politiniame lygmenyje, supratimui, jog mūsų organizacijos niekada nedirbo ir nedirba atskirai – vienos sau.

Jei vieni ir kiti dirba savo kompetencijos ribose, yra savo srities žinovai, tai dar nereiškia, jog vieniems ar kitiem neįdomu, kas vyksta aplinkui. Analizuojame šių dienų aktualijas, žiūrime į perspektyvas, visi vienodai suprantame, jog sportas yra didelis ir įtakingas socialinės gerovės rodiklis, kuriuo valstybė gali arba didžiuotis, arba apie tai nekalbėti. Mūsų kelias yra toks: kalbėtis, analizuoti, reaguoti į situaciją, daryti išvadas ir dirbti vardan socialinės sporto gerovės“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius