-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 03

Aukso lyga tampa briliantinė

Tarptautine lengvosios atletikos federacija (IAAF) reformuos tarptautinių komercinių varžybų struktūrą. Nuo 2010 metų sezono Aukso lygos turnyrų serija bus panaikinta, o vietoj jos bus rengiama Briliantinė lyga.
Kenijos bėgikė Pamela Jelimo „Aukso lygą“  laimėjo 2008 metais.
Kenijos bėgikė Pamela Jelimo Aukso lygą laimėjo 2008 metais. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša agentūra DPA, naujosios serijos turnyrai bus rengiami ne vien Europos valstybėse, kaip buvo iki šiol, bet ir kituose žemynuose. Prie Briliantinės lygos jau prisidėjo 12 tarptautinių turnyrų organizatoriai ir Europos, Azijos, Artimųjų Rytų šalių bei JAV. Galutinis pirmojo sezono turnyrų sąrašas bus paskelbtas pasibaigus 2009 metų vasaros sezonui.

Briliantinės lygos serijoje lengvaatlečiai varžysis 32 iš 47 sporto šakos rungčių. Kiekvienos rungties prizų fondą sudarys 416 000 JAV dolerių.

Kiekvienai rungčiai bus įvestas sportininkų reitingas. Atletas, per sezoną surinkęs daugiausia reitingo taškų, bus apdovanotas keturių karatų briliantu, kurio vertė – 80 tūkstančių dolerių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kroatijos šuolininkė į aukštį Blanka Vlasič
Kroatijos šuolininkė į aukštį Blanka Vlasič

Iki šiol vykusi Aukso lyga buvo rengiama nuo 1998 metų, ją kiekvieną sezoną sudarė 6 etapai. Pagrindinis turnyro prizas buvo aukso luitai, kurių vertė – 1 milijonas JAV dolerių, tačiau šį prizą gaudavo tik tie sportininkai, kurie per sezoną laimėdavo visus šešis turnyrus.

2008 metų serijoje pagrindinis prizas atiteko Kenijos 800 metrų bėgikei Pamelai Jelimo. Vos per žingsnį nuo titulo liko Kroatijos šuolininkė į aukštį Blanka Vlasič, laimėjusi penkis turnyrus ir suklupusi tik paskutiniajame, kuris vyko Briuselyje.

2007 metais pagrindinį prizą pasidalijo Rusijos šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva ir JAV 400 metų bėgikė Sanya Richards.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius