-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 02

„Baltic Chain Tour“ dviračių lenktynėse dalyvaus ir Raimondas Rumšas

Jau po dviejų savaičių – rugpjūčio 16–21 dienomis – Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje vyksiančiose daugiadienėse plento dviračių lenktynėse „Baltic Chain Tour“ savo dalyvavimą patvirtino Lietuvos dviračių sporto legenda Raimondas Rumšas, šiuo metu lenktyniaujantis Italijoje.
Dviračių plento lenktynių akimirka
Dviračių plento lenktynių akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Džiaugiuosi, kad daugiadienės dviračių plento lenktynės „Baltic Chain Tour“ kartu yra ir simbolinis Baltijos kelio minėjimas. Dviratininkų laukia įdomi trasa, o didžiausios sportininkų ištvermės pareikalaus etapas prie Siguldos, Latvijoje. Varžybose lenktyniaus pajėgios komandos iš įvairių Europos šalių, ypač gerus rezultatus prognozuočiau Estijos lenktynininkams“, – „Baltic Chain Tour“ rezultatus spėjo R.Rumšas.

Lenktynėse R.Rumšas Lietuvos komandai atstovaus kartu su dviratininkais Gediminu Bagdonu, Darijumi Džervumi, Aurimu Varna, Mariumi Bernatoniu ir Žydrūnu Savicku.

R.Rumšo patvirtinimo dalyvauti simboliniame Baltijos kelio minėjime dviračiais lenktynių organizatoriai laukė beveik mėnesį. Iki paskutinės minutės nebuvo žinoma, ar R.Rumšą atvykti į Lietuvą išleis Italijos klubo atstovai.

BFL/K.Kavolėlio nuotr./Raimondas Rumšas
BFL/K.Kavolėlio nuotr./Raimondas Rumšas

Rugpjūčio 16 d. Vilniuje startuosiančios „Baltic Chain Tour“ daugiadienės lenktynės – didžiausias po beveik 24 metų pertraukos dviračių sporto renginys, organizuojamas visose Baltijos šalyse. Lenktynių trasą sudarys 834 km ir apims šalies sostinę, Panevėžį ir Šiaulius, Latvijoje – Rygą ir Siguldą, Estijoje – Viljandį, o rugpjūčio 21 d. lenktynės finišuos Taline.

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse dalyvaus komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Suomijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Liuksemburgo ir kitų Europos šalių. Planuojama, kad trasą įveiks apie 20 dviratininkų komandų, t.y. daugiau nei 100 sportininkų.

Lietuvos dviračių sporto legendos teigimu, dviračių sportas Lietuvoje sparčiai populiarėja. Pasak R.Rumšo, kasmet sostinės ir kitų Lietuvos miestų gatvėse matyti vis daugiau dviračių mėgėjų, kurie buriasi ir į šios sporto šakos aktyvistų būrelius ir asociacijas, dalyvauja maratonuose, lenktynėse.

„Nors vis dar trūksta lėšų jaunių treniravimui, savo pasiekimais profesionaliame dviračių sporte Lietuvą garsina vis daugiau perspektyvių dviratininkų“, – įsitikinęs R.Rumšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius