-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltijos šalys – prieš agresorius Paryžiaus olimpinių žaidynių atidaryme: išsiuntė laišką IOC

Pasirodžius informacijai, kad Tarptautinio olimpinio komiteto (IOC) Vykdomasis komitetas svarstys klausimą dėl galimybės neutraliems sportininkams dalyvauti Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje, Baltijos šalių olimpiniai komitetai išsakė tvirtą poziciją ir kreipėsi į IOC vadovą.
Protestas prieš rusus olimpinėse žaidynėse
Protestas prieš rusus olimpinėse žaidynėse / „Scanpix“/AP nuotr.

Kitą savaitę vyksiančiame IOC Vykdomojo komiteto posėdyje bus svarstomas klausimas, ar Rusijos ir Baltarusijos pasą turintys sportininkai, kurie po neutralia vėliavą varžytųsi Paryžiaus olimpinėse žaidynėse, galėtų dalyvauti žaidynių atidarymo ceremonijoje.

„Baltijos šalių nacionalinių olimpinių komitetų pozicija yra vieninga ir tvirta – mes apskritai nepritariame sprendimui leisti šiems sportininkams dalyvauti žaidynėse po jokia vėliava. Tuo labiau, esame įsitikinę, kad atidarymo ceremonijoje jų tikrai neturėtų būti. Mūsų palaikymas Ukrainai yra tvirtas ir nekvestionuojamas“, – sakė olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

IOC Vykdomasis komitetas praėjusiais metais priėmė sprendimą leisti Rusijos ar Baltarusijos pasą turintiems sportininkams, atsirinkusiems per Tarptautinių federacijų atrankos sistemą, dalyvauti 2024 m. vasaros olimpinėse žaidynėse neutralių sportininkų statusu. Tai reiškia, kad žaidynėse nebus minėtų šalių vėliavų, himnų, spalvų ar bet kokių ženklų, galinčių identifikuoti valstybes. Rusijos ir Baltarusijos komandoms ir oficialiems asmenims durys į olimpines žaidynes lieka užvertos.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionalinių olimpinių komitetų kreipimasis į IOC prezidentą Thomą Bachą:

Lietuvos, Latvijos ir Estijos nacionaliniai olimpiniai komitetai kartu su Baltijos šalių sporto bendruomene yra pasibaisėję jau dvejus metus Ukrainos teritorijoje besitęsiančiu karu.

Dar kartą išreiškiame nepritarimą Tarptautinio olimpinio komiteto Vykdomojo komiteto sprendimui 2024 m. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse po neutralia vėliava leisti dalyvauti sportininkams, turintiems Rusijos ar Baltarusijos pasą.

Tvirtai laikomės iki šiol išsakytos Baltijos šalių pozicijos ir esame įsitikinę, kad minėti sportininkai jokiomis aplinkybėmis negali dalyvauti olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius