-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 13

Benas Gutkauskas, pirmasis lietuvis, atsidūręs geriausių pasaulio raitelių šimtuke: ir 50-ukas yra pasiekiamas

Lietuvos raitelis Benas Gutkauskas užkopė į rekordines aukštumas. Tarptautinės žirgų sporto federacijos (FEI) pasaulio konkūrų reitinge šiaulietis įsiveržė į pirmąjį šimtuką, ir tapo pirmuoju Lietuvos žirgų sporto atstovu, kuriam tai pavyko padaryti.
Benas Gutkauskas
Benas Gutkauskas / Orgnizatorių nuotr.

Iki šiol niekas iš lietuvių nėra buvęs aukščiau 131 pozicijos, į kurią daugiau nei prieš metus buvo pavykę pakilti tam pačiam B.Gutkauskui.

FEI pasaulio konkūrų reitingas atnaujinamas kiekvieno mėnesio pirmąją savaitę.  24 metų B.Gutkauskas vos per mėnesį aukštyn šoktelėjo net per 84 pozicijas – iš 176-osios vietos į 92-ąją (928 tšk.).

Šis sezonas, kurio metu vyksta atranka į 2012 m. Londono olimpines žaidynes, šiauliečiui yra kaip niekad sėkmingas. B.Gutkauskas gali tapti pirmuoju Lietuvos raiteliu, kuriam pavyks praverti olimpiados duris.

„Sezonas sėkmingas, bet galima sakyti – tokį ir planavome“, – šypsosi sportininko treneris, vadybininkas ir tėtis Gediminas Gutkauskas. Pasak jo, Beno sėkmės priežastis paprasta – stabilumas.

„Aš nežinau, ar šiuo metu yra kitas raitelis, kuris jotų taip stabiliai. Benas nuolat užima vietas šešetukuose, ir tas stabilumas lėmė šuolį pasaulio reitinge“, – teigė G.Gutkauskas.

„Į šimtuką pakliūti svajoja visi pasaulio raiteliai. Šalia Beno dabar yra buvę pasaulio ir olimpiniai čempionai. Reitingas atspindi ne tik raitelio meistriškumą ar žirgo vertę, bet ir sportininko galimybes pakliūti į olimpines žaidynes. Beno šansai tai padaryti – išties geri“, – pridūrė vyresnysis Gutkauskas.

Tiek Benas, tiek jo tėtis įsitikinę – 92-a vieta nėra riba. Gutkauskai puoselėja planus prasibrauti iki pirmojo 50-uko.

Visada norisi būti kuo aukščiau. Tam, kad papulčiau į 50-uką, reikia dar labai daug dirbti. Vis dėlto manau, kad tai tikrai pasiekiama. Tik būdamas tarp penkiasdešimties geriausiųjų raitelis gali dalyvauti aukščiausio lygio turnyruose, už tai neišleisdamas nė cento. Elitiniams raiteliams nereikia mokėti starto mokesčių, padengiamos kitos dalyvavimo varžybose išlaidos. Jei B.Gutkauskas dabar norėtų startuoti aukščiausio rango varžybose, jam reikėtų pakloti apie 20 tūkst. eurų.

„Kai prasibrauni į šimtuką, tampa lengviau pakliūti į aukštesnio lygio turnyrus. Kai esi 30-uke – nė vienas organizatorius neturi teisės tau atsakyti. Bet svarbiausia – kuo aukščiau esi reitinge, tuo lengviau finansiškai“, – teigė G.Gutkauskas.

„Visada norisi būti kuo aukščiau. Tam, kad papulčiau į 50-uką, reikia dar labai daug dirbti. Vis dėlto manau, kad tai tikrai pasiekiama. 30-ukas – sunkiau. Pasiekti šią ribą reikia didelių finansų. Reikia turėti daug ir labai brangių žirgų. Raiteliai, kurie yra 30-uke, turi po 4-5 žirgus, kainuojančius po 0,7-1 mln. eurų. Ir man su tokiais raiteliais tenka varžytis“, – kalbėjo Benas.

„50-ukas Benui pasiekiamas, 30-ukas?... Bijau prisikalbėti“, – netuščiažodžiavo G.Gutkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius