Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 23

Berankis: jaučiu pasitikėjimą savo jėgomis

Pirmadienį į Lietuvą grįžęs Ričardas Berankis su treneriu Remigijumi Balžeku kol kas nenori prognozuoti artėjančio Daviso taurės mačo su britais baigties, tačiau neabejoja, kad kovoti su varžovais bus sunku.
Konferencija su tenisininku Ričardu Berankiu
R.Berankis savaitgalį pradės treniruotis su Lietuvos rinktine.

Šiuo metu 198-ą vietą ATP klasifikacijoje užimantis R.Berankis iš turnyrų užsienyje grįžo geros nuotaikos. „Jausmas tikrai geras. Vienas iš mūsų užsibrėžtų šiemet tikslų yra patekti į 200-tuką. Metų pradžia gera, tikiuosi taip ir toliau tęsti“, – interviu 15min.lt sakė devyniolikmetis tenisininkas.

– Ar laukei tokio šuolio? Ar tai buvo netikėta?

– Sunku pasakyti, ar laukėme to dabar, ar vėliau, bet gerai jaučiau žaidimą, buvo pasitikėjimas savo jėgomis, pavyko gerai sužaisti keletą turnyrų ir susirinkti taškų.

– Kokio šuolio galima toliau tikėtis?

– Laikas parodys.

– Turnyras JAV turėjo palikti daug įspūdžių. Kas labiausiai įstrigo?

– Turnyras tikrai paliko daug teigiamų emocijų. Labiausiai turbūt patiko žaisti centriniame korte. Ta aikštė buvo patiesta ledo ritulio arenoje. Sėdimų vietų skaičius ten siekia apie 15 tūkst. Pilnos tribūnos nesusirinko, bet atėjo tikrai daug žmonių pažiūrėti ir palaikyti! Man tai buvo pirmas kartas, kai teko žaisti tokioje didelėje arenoje. Dar įstrigo, kad galėjau pamatyti aukštas vietas pasaulio reitinge užimančių žaidėjų elgesį ne tik korte, bet ir kai jie atsipalaidavę „durniuoja“ rūbinėse, kaip ruošiasi ir koncentruojasi į mačus, kada ilsisi ir t. t. Turbūt nebuvo tokio dalyko, kuris labiausiai būtų įstrigęs. Tiesiog labai gera atmosfera, paliekanti gera jausmą.

– Kaip pats vertinti savo dvikovą su F.Verdasco. Po mačo ispanas prisipažino, kad palikai gerą įspūdį. Kaip greitai galėsi įveikti ir tokius kaip jis?

– Malonu, kad pavyko palikti gerą įspūdį. Mačą su F.Verdasco vertinu gerai. Nepavyko laimėti vienintelio savo padavimo pirmajame sete, kai padariau keletą šiurkščių klaidų. Nežiūrint į tai, daugiau nepralaimėjau nė vieno padavimo.

Antrajame sete pavyko žaidimą pratęsti iki pratęsimo (angl. tie-break), kuriame vėl padariau vieną nedovanotiną klaidą rezultatui esant 5:4 mano naudai. Sėkmingai priėmiau F.Verdasco paduotą kamuoliuką, žaidimas išsilygino, tačiau atakuodamas iš dešinės šiek tiek nepataikiau. Tai neleido man turėti net dviejų galimybių laimėti setą. Vis dėlto manau, kad mačas pavyko gerai. Žiūrėsim, kada vėl galėsim suremti raketes su tokio lygio žaidėjais.

– Kiek davei interviu tame turnyre?

– Kelis interviu teko duoti.

– Ko daugiausia klausinėjo?

– Daugiausia klausinėjo, kokia savijauta pirmą kartą žaidžiant tokio turnyro ketvirtfinalyje ir ar labai jaudinuosi.

– Kokios nuotaikos prieš Daviso taurės mačą?

– Prieš Daviso taurę, kaip ir visada,  nuotaikos geros.

– Britai po tavo įspūdingo pasirodymo JAV atvirai per spaudą reiškia savo nerimą, baiminasi, kad teks žaisti svetimoje aikštėje ir daugiau nei tris setus. Ar jie neperlenkia? Galite tai išnaudoti?

– Matysim, ar galima tai išnaudoti. Tikiuosi, kad taip. Britų komanda tikrai stipri ir aukšto lygio. Bus sunkūs mačai, bet kamuoliukas apvalus, taigi visko gali būti.

– Ar teko kada susidurti su britų žaidėjais, kurie rengiasi atvykti?

– Yra tekę tik su Danieliu Evansu 2007 metais jaunių turnyre Kanadoje.

– Kaip jie atrodo korte?

– Korte – geri, pajėgūs žaidėjai.

– Kokios britų žaidimo stipriosios pusės? Silpnosios? Ar jūsų pranašumas bus tik namų aikštė?

– Sunku pasakyti. Vieno jų žaidėjo nematėme trejus metus.

– Ką galėtum pasakyti apie lietuvių rinktinę?

– Lietuvos rinktinė yra tikrai gera. Visi esame daugiau mažiau panašaus amžiaus. Ateinantį sekmadienį pradedame treniruotis visi kartu, taigi matysime, kaip pavyks pasiruošti mačams. Tikimės lietuvių sirgalių pamatyti daugiau nei anglų.

– Įprasta, kad į ATP turnyrus tenisininkus lydi žmonos, draugės, gal ir tave jau kas lydi?

– Kol kas nelabai... Kol kas tenka gyventi vienam kambary su Remigijumi Balžeku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius