Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 11 14

Bušido „HERO'S“ mūšiai Vilniuje: trylika kovų, tarp kurių ir į ringą po motociklo avarijos sugrįžtančio Kęstučio Smirnovo iššūkis

Nuožmios kovos, galingi varžovai, nesuvaidintos emocijos ir, galbūt, kraujas – visa tai kaip adrenalinas kunkuliuos šeštadienio vakarą Vilniaus „Siemens“ arenoje. Ir kitaip būti negali, nes arenoje karaliaus bušido – vyks prestižiniu laikomas tarptautinis „Bushido HERO'S“ turnyras, kuriame sirgaliai galės pamatyti net 13 kovų, o į Lietuvą suvažiuos kovotojai iš 6 valstybių – Lenkijos, Moldovos, Prancūzijos, Nyderlandų, JAV ir Surinamo.
Brehtas Walis ir Matynas Knyzelis
Brehtas Walis ir Martynas Knyzelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiame turnyre nuspėti laimėtojų neįmanoma: visi kovotojai yra labai stiprūs. Manęs klausia, kodėl šįkart turnyre nėra garsių praeityje bušido pavardžių? Atsakysiu – kažkada vienos, kur kas stipresnės, pavardės pakeitė kitas. Dabar atėjo dar galingesnė Lietuvos kovotojų karta ir buvusieji jau „netraukia“ iki pastarųjų.

Patikėkite, tie, kas kovos šeštadienį, jau yra garsūs už Lietuvos ribų, o apie kelis sportininkus jūs išgirsite po metų ar dvejų. Ir labai garsiai išgirsite...

Tad negalime ignoruoti geriausių ir į ringą leisti tik žinomus. Kitą vertus, mūsų garsiausieji nepraėjo atranką, kiti nepateikė net paraiškos atrankos varžyboms“, – apie būsimas kovas ir poras pokalbį trečiadienį pradėjo Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis.

Vienas iš turnyro akcentų – kova dėl KOK pasaulio taurės čempiono titulo. Lietuvai šiose akistatose atstovaus du stipriausi šios svorio kategorijos kovotojai – Deivydas Danyla (sporto klubas „Titanas“), spalio pradžioje Rygoje laimėjęs WAK-1F Pasaulio K-1 mėgėjų taurės čempiono titulą, bei Martynas Danius („K-1 Akademija“). Jiems kompaniją sudarys kovotojas Martynas Knyzelis, Karolis Liukaitis ir net nenugalimasis Ignas Barysas.

Vienas garsiausių šių dienų Lietuvos bušido kovotojų pakėlė pasaulio čempiono pirštinę! Bušido ringuose nenugalimas lietuvis ruošiasi įtemptai kovai su jam iššūkį metusiu WKF bei ISKA pasaulio čempionu Bartoszu Botwina (Lenkija).

Ignui nusprendus išbandyti savo jėgas kovojant pagal K-1 taisykles, ne vienas pasaulinio lygio kovotojas pareiškė norą su juo susikauti. Net keturi žinomi kovotojai pretenduoja tapti I.Baryso priešininkais.

Paklaustas, kodėl sutiko susikauti būtent su šiuo kovotoju iš Lenkijos, jis atsakė, jog niekada nesirinktų silpno priešininko. „Jeigu kautis, tai tik su sau lygiais arba pranašesniais kovotojais, nes tai ir yra tikrasis kelias į pergalę. Aš noriu kautis tik su stipriausiais, tai mano variklis, verčiantis pasitempti, tobulėti kaip kovotojui. Tiesą pasakius, viską užkroviau treneriams ant pečių – jie parinko varžovą. Man ne itin svarbu, koks tituluotas bus priešininkas. Nė žingsnio atgal – toks mano šūkis“, – trečiadienį per spaudos konferenciją kalbėjo I.Barysas.

B.Botwina per savo trenerius taip pat tikino, kad yra nusiteikęs ypač pakiliai. Anot jo, jis peržiūrėjo visas internete esamas I.Baryso kovas, todėl mano, jog turi pakankamai medžiagos pasirengti šiai kovai.

Anot pasaulio čempiono, Ignas pagarbos vertas kovotojas ir tai tik dar labiau kaitina kraują laukiant šios kovos. Paklaustas, ką norėtų palinkėti savo varžovui, jis atsakė, jog linki geros ir sąžiningos kovos, o visa kita paaiškės nuskambėjus gongui.

Šeštadienį „Siemens“ arenoje galima bus išvysti ir mūsų „senąją“ bušido žvaigždę – po ketverių metų pertraukos septintajai kovai į ringą žengs 37-erių garsusis kovotojas Kęstutis Smirnovas.

Jei yra primiršusiųjų jo pasiekimus, galima tik priminti, jog tai kovotojas, prestižiniame „K-1 HERO‘S“ pasaulio čempionate Japonijoje iškovojęs garbingą trečią vietą, „Shooto“ Europos čempionas bei vienas iš tų žmonių, kurių dėka net legendiniai japonų kovotojai su pagarba taria Lietuvos vardą.

Kęstučiui prireikė net kelerių metų išsigydyti po motociklo avarijos patirtas sunkias traumas, tačiau dabar jis pasirengęs sugrįžti.

„Buvo nemažai operacijų, siekio išgyti ir galiausiai aš jaučiuosi gerai, kad galėčiau ir vėl žengti į ringą. Šiai kovai jau ruošiuosi nuo liepos mėnesio. Tai bus geras postūmis mano klubo vaikams, kurie galės pamatyti, jog valia ir ryžtas padeda siekti tikslų“, – sakė K.Smirnovas.

Lietuvos sportininkas MMA „Rules“ kovoje susigrums su olandu Mike'ui Jonkeriu. Ar po galimos pergalės jis ir vėl į ringą sugrąžins firminį savo ženklą – pergalingą salto?

„Ne, tam nesirengiau. Ir būtų man saugiau nedaryti to salto“, – juokdamasis sakė nelemtą motociklo avariją išgyvenęs ir vėl ant kojų atsistojęs bušido kovotojas.

Turnyro atidarymo kovoje susitiks du Lietuvos bušido ringo talentai Herkus Lukošiūnas iš Kauno ir Janas Nausas iš Vilniaus. Tai abiejų kovotojų debiutas didžiajame ringe, tačiau pradedančiaisiais kovotojais nė vieno nepavadinsi.

Abu kovotojai savo patirtį bei iškovotus titulus galėtų paskolinti ne vienam profesionalui.

Herkus Lukošiūnas („Cunamis“) – Europos K-1 čempionas, Lietuvos kudo, K-1 ir kikbokso čempionas, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas.

Janas Nausas („Sparta Gym“) – Latvijos K-1 čempionas, Lietuvos Tailando bokso ir kikbokso čempionas, pasaulio kikbokso čempionato prizininkas, įvairių tarptautinių turnyrų nugalėtojas.

Vakaro „vinimi“ šeštadienį taps tryliktoji – titulinė kova, kurioje santykius ringe aiškinsis „milžinų tramdytojas“ lietuvis Tomas Pakutinskas ir amerikietis Antoine‘as „Hercules“ Hyesas.

„Užsienyje kelis kartus teko dalyvauti titulinėje kovoje. Lietuvoje tai bus pirmas kartas, – nedaugžodžiavo T. Pakutinskas. – Nebus lengva, bet stengsiuosi laimėti.“

Ringo skandalistas, žmogus kalnas A.„Herculy“ Hayesas neoficialiai teigė, kad Vilniuje tikisi lengvos pergalės. Vis dėlto sėkmės jis galėtų tikėtis tik po itin sunkaus mūšio – juk jo varžovu bus vieną po kitos pergales savo kelyje skinantis sunkaus svorio kategorijos kovotojas lietuvis T.Pakutinskas. Ir be to – savo sienos taip pat turi reikšmę.

Nors sportininkai į ringą žengs ne tik dėl garbės ir titulų, Lietuvos bušido federacijos vadovas D.Simanaitis atsisakė pasakyti, kokios premijos lauks pergales iškovojusių sportininkų.

„Tai komercinė paslaptis. Su kiekvienu sportininku sudaroma sutartis. Juk atėjus į banką man niekas nepasakys, kokios kitų žmonių sutartys ir kiek jie gauna algos. Žurnalistai nori tai žinoti, bet jie patys nesako apie savo algas.

Galiu tik pasakyti, kad turnyro sąmata išties didelė – vien tik transliacijoms išleisime apie 20 tūkst. litų. Ar atsipirks mums „HERO'S“ turnyras? Kol kas neatsipirks. Bet tikimės. Matome, kad susidomėjimas yra didelis – jau važiuosiu į „Siemens“ areną, kad būtų pardavinėjami bilietai ir atidaromas antrasis arenos aukštis. Tai reiškia, kad šeštadienį visų, susidomėjusių turnyru, lauks tikra kovų šventė“, – sakė D.Simanaitis.

„Bushido FC Hero's“ turnyras prasidės šeštadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje 18 val.

Visos turnyro kovos

Martynas Jasiūnas – Vitoldas Jagelo (Latvija)

Herkus Lukošius – Janas Nausas

KOK turnyro pusfinalis. Martynas Dainius – Lukaszas Lecyckis (Lenkija)

KOK turnyro pusfinalis. Deivydas Danyla – Massaro Glunderis (Nuderlandai)

KOK  turnyro GP. Valdemaras Kulda – Eyevanas Danenbergas (Surinamas)

Emilis Jasike – Artemijus Sitenkovas

Mindaugas Verzbickas – Marcinas Mecnelis (Lenkija)

KOK turnyro GP. Martynas Knyzelis – Maksimas Bolotovas (Moldova)

Kęstutis Smirnovas – Mike'as Jonkeris (Nyderlandai)

KOK turnyro GP. Karolis Liukaitis – Fernando Groenhartas (Olandija)

KOK turnyro GP. Ignas Barysas – Bartoszas Botwina (Lenkija)

KOK turnyro finalas

Tomas Pakutinskas – Antoine'as Hyesas (JAV)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius