-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 20

Sidabriniai lietuvių startai Europos jaunių šiuolaikinės penkiakovės čempionate

Švedijoje vykstančiame Europos jaunių (iki 19 metų) šiuolaikinės penkiakovės čempionate lietuviai sekmadienį iškovojo du sidabro medalius!
Aurelija Tamašauskaitė
Aurelija Tamašauskaitė

Vaikinų varžybų finale puikiai pasirodė Dovydas Vaivada. Lietuvis surinko 1169 taškus (be jojimo rungties) ir į priekį praleido tik rusą Aleksandrą Lifanovą (1191 tšk.). Trečias liko vengras Soma Tomaschofas (1157).

D. Vaivada per šias varžybas buvo antras fechtavimo rungtyje, ketvirtas – plaukimo ir 14-as – kombinuotoje bėgimo ir šaudymo.

Kitas finale dalyvavęs lietuvis – Gytis Gudlevičius – liko 30-as (1035 taškų).

Merginų finale sidabro medalis atiteko Aurelijai Tamašauskaitei. Lietuvos penkiakovininkė fechtavime buvo penkta, plaukime – 31-a, bet kombinuotoje rungtyje, tradiciškai, nepaliko varžovėms vilčių ir bendrojoje įskaitoje iš 16 vietos pakilo net į antrąją!

Iš viso A. Tamašauskaitė finale surinko 1048 taškus ir vos 12 taškų nusileido tik Senojo žemyno čempione tapusiai italei Irenei Prampolini (1060 tšk.). Merginų varžybų bronzos medalis atiteko rusei Sofijai Serkinai (1045 tšk.).

Finale taip pat dalyvavo Eglė Švedaitė ir Paulė Kairytė. Deja, joms varžybos nesusiklostė sėkmingai. E. Švedaitė (841 tšk.) liko 35-a, o P. Kairytė (738 taškai) – 36-a.

Pirmadienį Švedijoje vyks jaunių pirmenybių estafečių varžybos. Naujieji Europos vicečempionai suvienys jėgas mišrioje estafetėje, vaikinų estafetėje dalyvaus G. Gudlevičius ir Vladislovas Sosnovskis, o merginų – E. Švedaitė ir Gabija Daraškevičiūtė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius