Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 03 22

Dėl dopingo atgaline data iš Londono olimpiados išmestos dar trys rusės

Iš 2012-ųjų Londono olimpinių žaidynių atgaline data buvo diskvalifikuotos trys rusų sportininkės, kurių pakartotinių dopingo testų rezultatai buvo teigiami, pranešė Rusijos pareigūnai.
Marija Bespalova
Marija Bespalova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos lengvosios atletikos federacija nurodė, kad buvo diskvalifikuotos kūjo metikės Marija Bespalova ir Gulfija Chanafejeva bei trišuolininkė Viktorija Valiukevič. Nė viena iš jų per žaidynes medalių nepelnė.

M.Bespalovos ir G.Chanafejevos diskvalifikacija reiškia, kad visų trijų rusų atlečių, dalyvavusių kūjo metimo rungtyje 2012-ųjų vasaros olimpinėse žaidynėse dopingo testų rezultatai buvo teigiami. Tąkart pirmąją vietą užėmė rusė Tatjana Lysenko, tačiau aukso medalis iš jos buvo atimtas praėjusį spalį.

V.Valiukevič 2012 metų olimpinių žaidynių trišuolio rungtyje užėmė aštuntą vietą. Ji dviem pozicijomis aplenkė kolegę Tatjaną Lebedevą, iš kurios dėl organizme rasto dopingo buvo atimti du medaliai, laimėti 2008-ųjų Pekino olimpiadoje.

Rusų pareigūnai nenurodė, kokias medžiagas sportininkės naudojo. Tarptautinis olimpinis komitetas kol kas situacijos nepakomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius