-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 27

Edita Mazurevičiūtė – Europos jaunių dviračių treko čempionė daugiakovės varžybose

Edita Mazurevičiūtė iškovojo aukso medalį Portugalijoje pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 23 metų) ir jaunių (iki 18 metų) dviračių treko čempionate. Praėjusiais metais Lietuvos dviratininkė džiaugėsi jaunių daugiakovės (omniumo) varžybų sidabro medaliu, o šiais metais įspūdingai laimėjo paskutinę rungtį – 20 km taškų lenktynes – ir tapo planetos jaunių čempione.
Edita Mazurevičiūtė
Edita Mazurevičiūtė / Joao Fonseca nuotr.

„Labiau džiaugiuosi Editos puikiu rezultatu. Po didelių ginčų ir britų protestų, kuriuos jie reiškė dėl paskutinio rato taškų lenktynėse, kuriame Edita pavijo varžoves ratu ir pelnė lemiamus taškus, teisėjai patvirtino, kad pirmoji vieta atiteko būtent mūsų dviratininkei, – auklėtinės pergale džiaugėsi E.Mazurevičiūtės treneris Antanas Jakimavičius. – Šiam čempionatui labai nesiruošėme, prieš tai nestovyklavome aukštikalnėse, o ir rezultatai ne taip stipriai pagerėjo, todėl iškovota pirma vieta netikėta. Nors praėjusias metais laimėjome sidabrą, o šiemet auksą, Editos svarbiausi startai laukia moterų komandinėse lenktynėse“.

Po pirmosios dienos daugiakovės varžybose pirmavusi E.Mazurevičiūtė nesėkmingai startavo 500 m lenktynėse laikui ir greitojo rato lenktynėse, kur užėmė tik devintąsias vietas ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į šeštąją poziciją.

Tačiau sukaupusi visas jėgas lietuvė įspūdingu spurtu aplenkė visas varžoves visu ratu 20 km taškų lenktynėse ir, iškovojusi pergalę paskutinėje rungtyje, daugiakovės varžybose surinko 195 taškus bei septyniais taškais aplenkė antroje vietoje likusią britę Gracę Garner.

Bronzos medaliu su 184 taškais tenkinosi prancūzė Soline Lamboley.

Galutinė jaunių merginų daugiakovės (omniumo) varžybų lyderių rikiuotė:

1. Edita Mazurevičiūtė 195 tšk.
2. Grace Garner (D.Britanija) 188
3. Lamboley Soline (Prancūzija) 184
4. Lisa Klein (Vokietija) 184
5. Tessa Dijksman (Nyderlandai) 180

Sekmadienį dar keturi Lietuvos dviratininkai savo amžiaus grupėse startavo keirino rungtyje.

Geriausiai sekėsi jaunimo vaikinų varžybų finale važiavusiam Vasilijui Lendeliui, kuris užėmė penktąją vietą. Taip pat šioje amžiaus grupėje startavęs Svajūnas Jonauskas buvo trečias kovoje dėl 7-12 vietų ir bendroje įskaitoje liko devintas.

Taip pat trečią vietą jaunimo merginų varžybų važiavime dėl 7-12 vietų užėmė bei dešimtoje pozicijoje bendroje įskaitoje liko Gabrielė Jankutė.

Jaunių varžybų važiavime dėl 7-12 vietų rungėsi Paulius Gustys. Jis čia liko penktas ir bendroje įskaitoje užėmė vienuoliktąją vietą, o nesėkmingai merginų keirino rungties atrankoje startavusi Miglė Marozaitė pirmajame važiavime liko penkta ir į pusfinalį nepateko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius