-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 16

Finalą ukrainiečiams pralaimėję Lietuvos golbolininkai liko be paralimpinio kelialapio

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė Juodkalnijoje vykstančio Europos čempionato finale 3:8 pralaimėjo Ukrainos komandai ir pelnė sidabro medalius. Ukrainiečiams atiteko auksas ir kelialapis į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / IBSA nuotr.

Jau antrą minutę Ukrainos rinktinė pažeidė taisykles ir suteikė galimybę pasižymėti Lietuvos komandai, bet G. Pavliukianecui realizuoti baudinio nepavyko. O jau kitoje atakoje ukrainiečiai išsiveržė į priekį. Kėliniui įpusėjus, Justas Pažarauskas puikiu metimu rezultatą išlygino, o netrukus Lietuva galėjo išsiveržti į priekį, bet G. Pavliukianeco baudinys tikslo nepasiekė. Kėlinio pabaiga lietuviams susiklostė nesėkmingai – gynyba neatsilaikė du kartus. Rungtynėms įpusėjus, Lietuvos rinktinė atsiliko nuo varžovų 1:3.

Iškart po pertraukos ukrainiečiai pasižymėjo dar kartą, o netrukus realizavo baudinį ir padidino persvarą iki keturių įvarčių. G. Pavliukianecas taikliu metimu rezultatą sušvelnino. Laikui senkant, Lietuvos ekipa turėjo skubėti ir rizikuoti, o tai lėmė klaidas puolime. Vieną ukrainiečių baudinį G. Pavliukianecas atrėmė, kito J. Pažarauskui sulaikyti nepavyko. Netrukus ukrainiečiai pasižymėjo „iš žaidimo“ ir nutolo penkiais įvarčiais. Likus žaisti mažiau nei keturias minutes Nerijus Montvydas skirtumą sušvelnino, o J. Pažarauskas atrėmė dar vieną oponentų baudinį. Paskutinę minutę ukrainiečiai pasižymėjo aštuntą kartą ir laimėjo finalo rungtynes rezultatu 8:3.

„Deja, nepasisekė apginti titulo ir iškovoti aukso, o svarbiausia – pelnyti kelialapį į Paryžiaus žaidynes. Prisiimu visą atsakomybę. Tikriausiai neparuošiau tinkamo plano. Be abejo, šiandien pataikymas mūsų buvo labai prastas. Negaliu pasakyti, kad nusiteikimas buvo blogas. Gynyba šlubavo. Tenka pripažinti, kad šiai dienai Ukrainos komanda yra stipresnė“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris Klaidas Janeika.

„Šiandien Fortūna nusisuko nuo mūsų. Gal dar anksti daryti išvadas, bet tos mano klaidos ir neįmušti įvarčiai, matyt, šiek tiek išbalansavo komandą. Turėjome puikų šansą pagauti Fortūną už uodegos ir išsiveržti į priekį, bet nepasisekė. Komanda kovojo iki galo, nepasidavėme. Gaila, bet šiandien Ukraina yra stipresnė. Juos sveikiname su aukso medaliais ir patekimu į Paryžiaus žaidynes“, – sakė G. Pavliukianecas.

Jau devintame Europos čempionate iš eilės medalius iškovojusi Lietuvos rinktinė Podgoricoje iki finalo nužygiavo be kluptelėjimų. Lietuviai A grupėje nugalėjo Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Graikijos ir Belgijos ekipas, ketvirtfinalyje pranoko Suomiją, pusfinalyje įveikė Turkiją.

Lietuvos vyrų golbolo komandai nepavyko patekti į Paryžiaus paralimpines žaidynes, kurios komandai būtų septintos iš eilės. Nuo 2000 m. be pertraukų žaidynėse dalyvavusi nacionalinė komanda keturis kartus tapo paralimpine prizininke – 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, 2016 m. Rio de Žaneire tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pelnė bronzą.

Lietuvos rinktinė: Genrik Pavliukianec, Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas Juozas Eigminas. Treneriai: Klaidas Janeika, Aurimas Skinulis. Gydytojas: Artiom Aleksejev.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius