-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 13 /22:58

Geriausi Europos oro balionų pilotai – lietuviai Rokas ir Rimas Kostiuškevičiai

Europos karšto oro balionų čempionate, kurį šiemet surengė Lenkija, triumfavo du lietuviai – marijampoliečiai sūnus ir tėvas Rokas bei Rimas Kostiuškevičiai. Ligšiolinis žemyno čempionas šveicaras Stefanas Zeberli, po vieno skrydžio pakilęs iki viršūnės, galiausiai liko penktas.
Roko Kostiuškevičiaus pilotuojamas balionas
Roko Kostiuškevičiaus pilotuojamas balionas / Eglės Digrytės nuotr.

Su nugalėtojo taure namo grįš Rokas Kostiuškevičius, pernai Marijampolėje laimėjęs pirmąjį Pasaulio jaunimo oro balionų čempionatą, o šiemet Jonavoje tapęs geriausiu Lietuvoje.

Per penkis skrydžius, kurių metu buvo atlikta 18 užduočių, Rokas Kostiuškevičius surinko 13 984 taškus, o antras likęs Rimas Kostiuškevičius – 13 866 taškus iš 18 000 galimų.

Eglės Digrytės nuotr./Rokas Kostiuškevičius
Eglės Digrytės nuotr./Rokas Kostiuškevičius

Pastarasis į lyderius buvo išsiveržęs po trečio skrydžio, bet paskui smuktelėjo į septintą vietą, o jo sūnus vis kilo: varžybas pradėjo 12-oje vietoje, vėliau įsitvirtino ketvirtoje, o po 13 užduočių pasiekė antrą.

Jie aplenkė ispaną Ivaną Ayalą Alcalde (13 669 taškai), iš pradžių pirmavusį britą Dominicą Barefordą (13 657 taškai) ir po ketvirto skrydžio viršūnėje buvusį S.Zeberli (13 275 taškai). Pastarasis čempionu tapo ir prieš ketverius metus Prancūzijoje, ir užpernai Ispanijoje.

Po antro skrydžio pirmavęs patyręs vokietis Uwe Schneideris galiausiai liko tik septintas (11 323 taškai).

Vytas Kerdokas užėmė 22-ą vietą (11 198 taškai), alytiškis Vytautas Junevičius su 8 497 taškais – 49-as, vilnietis Tadas Gegevičius – 50-as (8 293 taškai).

Vos dviejose užduotyse Rimui Kostiuškevičiui pavyko pasiekti geriausią rezultatą. Iš viso jis šešis kartus, Rokas Kostiuškevičius – septynis, V.Kerdokas – tris kartus pateko į dešimtuką. Neblogas vietas garantavo tegul ir ne patys aukščiausi, bet stabiliai geri rezultatai.

18-asis Europos karšto oro balionų čempionatas vyko Vloclaveke. Lenkijos istorijoje toks renginys – pirmas. Čempionate varžėsi 81 pilotas iš 24 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius