Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 02

Geriausio oro balionų piloto titulą Telšiuose išplėšė Rokas Kostiuškevičius

Dramatišką kovą šių metų Lietuvos karšto oro balionų čempionate tik po paskutinio skrydžio laimėjo marijampolietis Rokas Kostiuškevičius, aplenkęs iki tol pirmavusius patyrusius konkurentus ir apgynęs titulą.
Karšto oro balionų čempionatas Telšiuose
Karšto oro balionų čempionatas Telšiuose / Eglės Digrytės nuotr.
Temos: 2 Rokas Oro balionas

Nugalėtojas surinko 14 118 taškų iš 18 000 galimų. Antroje vietoje likusio Vytauto Sviderskio sąskaitoje – 13 652 taškai, tik per plauką nuo šio atsiliko trečią vietą užėmęs Valerijus Machnorylovas (13 526 taškai). Pastarieji du oreiviai iki paskutinio skrydžio varžėsi tarpusavyje, kuris vertas geriausiojo apdovanojimo.

Pasaulio jaunimo vicečempionas R.Kostiuškevičius iki viršūnės sugebėjo pakilti iš žemesnių vietų, kur jį buvo nustūmę ne itin geri pirmų užduočių rezultatai. Tačiau, įsibėgėjus čempionatui, jis keturiose užduotyse gavo po maksimalų taškų skaičių – 1 000 – ir ėmė kopti vis aukštyn.

Itin palankiai marijampoliečiui susiklostė sekmadienio ryto skrydis, per kurį daugelis pilotų nepataikė į nurodytą įskaitinę zoną ar prisirinko baudos taškų už trinktelėjimą krepšiu į žemę.

Sekmadienio rytą buvo suplanuotas rezervinis skrydis – tokie skrydžiai įvyksta, jei per ankstesnes varžybų dienas surengti skrydžius sutrukdo nepalankūs orai. Būtent taip įvyko šį kartą – po pirmojo skrydžio trečiadienio vakarą oreiviai buvo priversti ilsėtis ne tik ketvirtadienį, bet ir penktadienio rytą.

Kilti į Telšių, kur vyko 23-iasis šalies oro balionų čempionatas, dangų trukdė tik retkarčiais apstojantis lietus. Žemaitijos sostinėje nacionalinės varžybos buvo surengtos pirmą kartą.

Iš viso atvirajame Lietuvos čempionate dalyvavo 28 pilotai. Vienintelis užsienietis – Rusijos čempionas Andrejus Kulkovas užėmė ketvirtą vietą.

Detalūs varžybų rezultatai publikuojami čia. Daugiau nuotraukų ir vaizdo įrašų iš renginio galite rasti čia ir čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius