Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 06 02

Gudzinevičiūtė: sunkmečio nejaučiu (video)

Sidnėjaus olimpinė šaudymo į skriejančius taikinius čempionė Daina Gudzinevičiūtė po Pekino olimpinių žaidynių jaučiasi kupina jėgų gerinti savo rezultatus. Šaulė tikino, kad šiek tiek atnaujinusi šaudymo metodiką ir pakeitusi šautuvo buožę gali pretenduoti į aukščiausias vietas bet kuriame turnyre.
Dar vienas taiklus šūvis
Pekino olimpiadoje D.Gudzinevičiūtei iki prizininkų pakylos trūko vieno taiklaus šūvio. / Jono Yuno/„15min.lt“ nuotr.

Pekino olimpiadoje pernai per vieną taiklų šūvį nuo prizinės vietos likusi ir galutinėje rikiuotėje penktą vietą užėmusi 43 metų Lietuvos sportininkė pasirengusi naujiems iššūkiams. Šįmet Europos ir pasaulio čempionatams besirengianti geriausia visų laikų Lietuvos šaulė vietų neplanuoja, tačiau tikisi neblogų rezultatų. „Pasirengimas vyksta sklandžiai“, – 15min.lt tvirtino D.Gudzinevičiūtė.

Europos ir pasaulio pirmenybės šįmet bus pagrindiniai startai?

Taip. Čempionatų mano sporto šakoje vyksta kiekvienais metais. Tikslas vienas – kaip įmanoma geriau pasirodyti. Vietas sunku prognozuoti. Kol kas pasirengimas gana sėkmingas. Negalėčiau pasakyti, kokie planai. Galiu būti ir pirma, ir dešimta... Artimiausiu metu laukia du Pasaulio taurės etapai birželio 12 dieną Minske ir birželio 20 dieną San Marine. Europos čempionatas – liepos viduryje...

Čempionatuose tikslas vienas – kaip įmanoma geriau pasirodyti. Vietas sunku prognozuoti, – sakė D.Gudzinevičiūtė.

Pagrindiniuose turnyruose laukia tos pačios varžovės?

Varžovės visos tos pačios, kurios dalyvavo Pekino olimpiadoje. Susiformavęs šaulių elitas mažai keičiasi. Mano vyriausioji kolegė yra 15 metų vyresnė, tad man – viskas prieš akis (juokiasi).

Ar rengiantis naujiems startams atsirado kokių nors naujovių?

Kadangi likau be trenerio Vytauto Blonskio, pirmoje treniruočių stovykloje su drauge sugalvojome, kaip pagerinti rezultatus. Su tokiais galima pretenduoti į aukštas vietas bet kuriame turnyre, net ir olimpinėse žaidynėse. Dar modernizavau šautuvą gamykloje Italijoje. Modernizavau – skambiai pasakyta. Iš tikrųjų buvo padaryta nauja buožė. Daugiau nieko nauja.

Ar brangu keisti buožę?

Mane remia šautuvų gamykla „Perazzi“. Iš jos pagaminto šautuvo šaudau jau 20 metų, jokių problemų. Jeigu būnu netoli gamyklos, jie pažiūri ir pakeičia kokias technines detales, bet pinigų, kad ir kiek brangiai tai kainuotų, iš manęs neima.

Dabar apsieinate be trenerio?

Mano buvęs treneris Vytautas Blonskis prieš olimpiadą susirgo, jam buvo padaryta pora operacijų ir jis liko neįgalus. Kol kas apsieinu su kinezeterapeuto pagalba, ką reikia, jis man padeda. Tiesa, yra paskirtas treneris į Blonskio vietą, tačiau jis daugiau atlieka formalius darbus, pasirašo popierius. Kol kas tiesiogiai apsieinu be trenerio.

Matote savo įpėdinių Lietuvoje?

Labai gaila, bet pamainos nėra, ji dar tik formuojasi. Jau nusibosta sakyti tą patį – gana brangu, trūksta lėšų ir panašiai.

Asmeniškai turite kokių problemų rengiantis varžyboms?

Negaliu skųstis, kad turiu problemų, viskas tvarkinga ir vyksta taip, kaip suplanuota. Sunkmečio kol kas nejaučiu.

VIDEO: 15min.lt - Sidnėjaus olimpinė čempionė šaulė Daina Gudzinevičiūtė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius