Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 07

Ispanijos olimpinis komitetas kaltinamas šnipinėjimu

Brazilijos olimpinis komitetas (COB), norintis, kad 2016-ųjų vasaros olimpinės žaidynės vyktų Rio de Žaneire, kolegas iš Ispanijos (COE) apkaltino šnipinėjimu. Informacija apie žurnalistą, kuris neva šnipinėjo COIE naudai, netrukus bus išsiųsta Tarptautiniam olimpiniam komitetui.
Rio De Janeiro olimpiniai objektai
Rio de Žaneiro olimpiniai objektai / rio2016.org nuotr.

Kaip teigia Brazilijos leidinys „O Globe“, vienas iš Rio de Žaneiro priešininkų kovoje dėl olimpiados sostinės yra Ispanijos miestas Madridas. COB įtaria, kad Simonas Wolshas, kuris su TOK atstovais lankėsi Brazilijoje ir apžiūrėjo olimpinius objektus, perdavė šiuos duomenis konkurentams iš Madrido.

S.Wolshas lydėjo TOK inspektorius kaip Ispanijos naujienų agentūros EFE korespondentas. Brazilai, tikrindami akreditaciją, nustatė, kad naujienų agentūroje jis nedirba. Būtent dėl to COB generalinis sekretorius Carlosas Roberto Osorio nusprendė kreiptis su skundu į TOK.

Kaip praneša internetinis portalas gamesbids.com, Ispanijos COE iš karto paneigė šią informaciją. Kartu buvo patvirtinta, kad S.Wolshas dirba kompanijoje, kuri užsiima informaciniu Madrido olimpinės kampanijos palaikymu.

Be Rio de Žaneiro ir Madrido, surengti 2016 metų vasaros olimpines žaidynes pretenduoja Čikaga bei Tokijas. Šiuo metu TOK inspektoriai kaip tik lankosi Ispanijoje.

Galutinis sprendimas dėl 2016 metų olimpiados sostinės bus priimtas šių metų spalio 2 dieną per TOK sesiją Kopenhagoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius