-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 29

Jau ketvirtoji gerumo akcija „Judėk pirmyn su viltimi! – 2014“

Klaipėdos Rotary klubas „Concordia 1826“ ir gausus būrys talkininkų, Rudaičiuose, Klaipėdos rajone, prie Minijos upės, gegužės 24 dieną surengė jau ketvirtą kasmetinį baidarių ir dviračių ralį bei maratoną „Judėk pirmyn su viltimi!“, tapusį vienu iš pagrindinių „Vilties bėgimo“ solidarumo su onkologiniais ligoniais šaukliu.
Jau ketvirtoji gerumo akcija „Judėk pirmyn su viltimi! – 2014“
Jau ketvirtoji gerumo akcija „Judėk pirmyn su viltimi! – 2014“
Temos: 1 Rotary

Pagrindinis šios jau tradicine tapusios akcijos tikslas ir uždavinys – aukų rinkimas Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymui, kur visos paslaugos ligoniams ir jų artimiesiems yra teikiamos nemokamai.

Greta šio kilnaus tikslo yra svarbus ir žmonių pilietiškumo ugdymas, gerumo skatinimas, turiningas ir prasmingas laisvalaikio praleidimas pavasarinėje gamtoje, baidarininkų bei dviratininkų komandų varžybos.

Šios varžybos yra prieinamos ne vien profesionaliems sportininkams, bet ir paties įvairiausio fizinio pasirengimo eiliniams žmonėms – tiek susibūrusiems į komandas, tiek ir startuojantiems pavieniui. Renginio devizas yra olimpinis – svarbu dalyvauti.

Esant puikiam orui į šias varžybas susirinko apie 350 dalyvių iš Klaipėdos miesto ir apylinkių bei visos Lietuvos, pritariančių kilnioms šio renginio idėjoms.

Klaipėdos rajono vandens sporto ir turizmo klubo „Prie Žvelsos“ vadovas Artūras Daniusevičius ir šio maratono idėjos autorius, nenuilstantis vandens sporto organizatorius Rotary klubo „Concordia 1826“ narys Gintautas Rusteika kartu su visais savo bendraminčiais į renginio programą įtraukė keturias varžybas.

Pirmojoje rungtis – baidarių ralis ir 17 kilometrų orientacinės varžybos maršrutu Baubliai – Senvagė. Joje dalyvavo 210 irkluotojų.

Antrojoje – 32 km baidarių maratone maršrutu „Kartena – Senvagė“ – 36 sportininkai.

Trečioji rungtis – 18 km dviračių maratonas dviratininkams mėgėjams neišpasakytai gražiomis vietovėmis maršrutu Senvagė – Rudaičiai – Mikoliškiai – Pikteikiai – Senvagė.

Joje sulaukta 17 dalyvių dėmesio.

Pasibaigus renginiui, visos aukos bei dalyvių starto mokesčiai – iš viso apie 6.000 litų – buvo perduoti šio centro gyvavimu besirūpinantiems broliams vienuoliams pranciškonams, kurių vienas ir pats įveikė dviračių trasą.

O ketvirtoji – 26 km dviračių MTB XC kroso rungtis, skirta dviratininkams profesionalams, pareikalavo ypatingo fizinio sportininkų pasirengimo. Iš 25 startavusių šioje rungtyje, stačias įkalnes ir nuokalnes raižyta vietove įveikė tik 20 geriausiai tokiems išbandymams pasirengusių sportininkų.

Varžybų prizininkai įvairiose amžiaus ir sudėties kategorijose buvo apdovanoti medaliais ir diplomais, o komandinių varžybų laimėtojai – nugalėtojų taurėmis ir prizais, kuriuos įsteigė renginio remėjai.

Be to, visi renginio dalyviai kartu su savo šeimomis aktyviai žaidė futbolą, tinklinį, galėjo pasimokinti boulo žaidimo subtilybių. Ypač skani buvo Lietuvos Karinio Jūrų Laivyno specialiai išvirta ir atvežta kareiviška košė bei žuvienė, kurios užteko visiems.

Koncertavo ir šventės dalyvius tradiciniais lietuvių šokiais šokdino tautinių šokių kolektyvas „Kalnapušė“ iš Nidos, vadovaujamas Rasos Norvilienės. Vėliau visi galėjo šėlti klausydamiesi audringų grupės SING muzikos garsų. Drąsiausieji galėjo pakilti aukštyn oro balionu.

Šią atrakciją šventės dalyviams surengė VšĮ „Klaipėdos Oreivių Klubas“. Vėlų vakarą Rotary klubas „Concordia 1826“ visiems renginio dalyviams padovanojo įspūdingus fejerverkus.

Renginio dalyviai ne tik prasmingai praleido laiką, bet ir savo aukomis ženkliai prisidėjo prie Klaipėdos Šv. Pranciškaus onkologinio centro išlaikymo. Pasibaigus renginiui, visos aukos bei dalyvių starto mokesčiai – iš viso apie 6 000 litų – buvo perduoti šio centro gyvavimu besirūpinantiems broliams vienuoliams pranciškonams, kurių vienas ir pats įveikė dviračių trasą.

Jau ketvirtoji gerumo akcija „Judėk pirmyn su viltimi! – 2014“
Jau ketvirtoji gerumo akcija „Judėk pirmyn su viltimi! – 2014“

Brolis kun. Benediktas šią aukų dėžutę čia pat perdavė minėto onkologinio centro direktorei Aldonai Kerpytei, šios jaudinančios ceremonijos metu nuoširdžiai padėkojusiai visiems šios jau tradicine tapusia akcijos dalyviams.

Juk dažnas mūsų kokiu nors būdu – asmeniškai ar per savo artimuosius – esame patyrę kurios nors onkologinės ligos mestus iššūkius. Ir pranciškonų brolio kun. Benedikto žodžiais tariant, gali nutikti ir taip, kad užklupus negandai ne vienas klaipėdietis paklaus savęs: „O kur aš buvau, kodėl nedalyvavau šiame maratone, kodėl neaukojau?“. Juk galime ir pavėluoti...

Akciją padėjo surengti gausus būrys talkininkų ir rėmėjų – akciją rėmė Klaipėdos rajono savivaldybė, būtinus darbus nudirbo Klaipėdos valstybinės kolegijos Sporto ir pramogų vadybos studentai ir varžybų teisėjai Birutė Petraitienė, Artūras Daniusevičius, Vygantas Kiulkis bei Mindaugas Sausaitis. Būtent jų renginio svarbos supratimo ir pasiaukojamo darbo dėka šventė vyko sklandžiai ir nuotaikingai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius