-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

JAV sporto pasaulis sukrėstas – savo valia anapus iškeliavo amerikietiškojo futbolo žaidėjas (video)

Amerikiečių sporto pasaulis šokiruotas. Pirmadienį ryte savo miegamajame rastas negyvas 23 metų Nacionalinės amerikietiškojo futbolo lygos (NFL) komandos „Denver Broncos“ puolėjas Kenny McKinley. Dėl traumos sezoną praleidęs sportininkas, anot tyrėjų, veikiausiai nusišovė, rašo sport1.de.
„Denver Broncos“ ekipoje tai jau trečias mirties atvejis per pastaruosius trejus metus
„Denver Broncos“ ekipoje tai jau trečias mirties atvejis per pastaruosius trejus metus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai jau trečias mirties atvejis komandoje nuo 2007 metų. Sprendžiant iš aplinkybių, sportininkas  nusižudė. Puolėjas negyvas rastas savo bute pirmadienį.

„Kol kas vyksta tyrimas, tačiau mūsų pirminės išvados tokios: jis mirė nuo sau padarytos šautinės žaizdos“, – teigė atsakingas šerifas J.Graysonas Robinsonas. Profesionalų žaidėją negyvą miegamajame rado draugė.

Mirtys komandoje – lyg prakeiksmas

Žinia apie mirtį nuliūdino klubo ir NFL atstovus. K.McKinley „Denver Broncos“ ekipoje žaidė antrą sezoną. Legendinis amerikietiškojo futbolo treneris Steve'as Spurrieras kartą pavadino K.McKinley geriausiu puolėju, kokį jam teko treniruoti.

„Visi yra šokiruoti ir nuliūdę. Jis buvo dalis „Broncos“ šeimos. Mums jo labai trūks“, – taip įvykį komentavo komandos savininkas Patas Bowlenas. Dar liūdniau, kad tai jau ne pirmas toks skaudulys klubo istorijoje.

2007 metais galinis puolėjas Darrentas Williamsas žuvo per susišaudymą. Po trijų mėnesių kitas Damienas Nashas susmuko po labdaringų krepšinio rungtynių Sent Luise ir mirė.

K.McKinley 2009 metais būdamas naujokas žaidė aštuonerias rungtynes, tačiau sezono nebaigė dėl kairės kojos kelio traumos. Po to birželį per pirmą pasirengimo savaitę jis dar kartą susižeidė kelį. Luizianoje gimusiam sportininkui ir 2010 metų sezonas praktiškai baigėsi net neprasidėjęs.

Pavyzdys ir už aikštės ribų

Dar universitete įvairius rekordus gerinęs amerikietiškojo futbolo žaidėjas už aikštės ribų taip pat buvo išskirtinė asmenybė. Niekuomet į skandalus nesivėlęs puolėjas komandos draugams buvo pavyzdys.

„Kenny laukė daug žadanti karjera, tačiau dar svarbiau, kad jis buvo puikus komandos draugas, kurio asmenybė ir šypsena nušviesdavo visą kambarį, – pasakojo treneris Joshas McDanielsas. – Jo mirtis yra tragiška netektis visai komandai. Mūsų mintys ir maldos skiriamos jo šeimai.“

Kas paskatino puolėją ryžtis tokiam žingsniui, šiuo metu sunku pasakyti. Anot jo agento Andrew Bondarowiczo, dėl traumos praleistas sezonas tikrai nėra pakankama priežastis.

VIDEO: A Tribute to Kenny McKinley R.I.P. #11
VIDEO: Kenny McKinley: Forever a Gamecock

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius