-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 01

Kauno neįgaliuosius su naujuoju centru pasveikino muaythai kovotojai

Kaune atidarytas naujasis neįgaliojo jaunimo užimtumo centro padalinys, kur kasdien užsiėmimus galės lankyti iki 35 neįgaliųjų, dar 15 mokysis savarankiško gyvenimo įgūdžių. Ta proga neįgaliuosius su dovanomis aplankė būrys muaythai kovotojų bei baikerių.
Titanas
Muaythai klubo nariai Kauno neįgaliojo jaunimo centro atidaryme. Jono Danielevičiaus nuotr.

Centro atidarymo ceremonijoje taip pat dalyvavo Kauno meras Andrius Kupčinskas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Seimo nariai.

Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centro direktoriaus Algirdo Šimoliūno teigimu, Aukštuosiuose Šančiuose įrengtame pastate bus teikiama daug paslaugų protinę negalią turintiems žmonėms: vykdoma spalvų ir muzikos terapija, veiks relaksacijos, dailės, tekstilės, keramikos užimtumo kabinetai, moderni kompiuterių klasė, sporto salė su įvairiausia įranga.

neigalcentras2
Jono Danielevičiaus nuotr.

Naujasis padalinys galės priimti 35 klientus, turinčius sunkesnę proto negalią, o Savarankiško gyvenimo namuose nakčiai apsistos iki 15 asmenų su lengvesne protine negalia. Jie bus mokomi savarankiško gyvenimo įgūdžių.

„Dabar ir darbuotojai, ir neįgalieji turės geresnės sąlygas nei iki šiol", – sakė Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centro direktorius A.Šimoliūnas.

Pastato rekonstrukcija pradėta prieš pusantrų ir kainavo 4 mln. litų, kurie skirti iš Europos Sąjungos ir Kauno miesto savivaldybės biudžeto. 

Centro atidarymo iškilmėse dovanų neįgaliesiems didžiulį tortą atvežė muaythai kovotojai bei baikeriai. Taip pat jie dalijo muaythai klubo „Titanas“ marškinėlius, vitaminus.

VIDEO: Naujo Kauno neįgalaus jaunimo centro atidarymas

„Esu įsitiknęs, kad geri darbai pasako daug daugiau nei bet kokie žodžiai“, – sakė Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

neigalieji
Jono Danielevičiaus nuotr.

Kauno neįgaliojo jaunimo užimtumo centru bendradarbiaujančio baikerių klubo „Hells Angels MC Lithuania“ prezidentas ir klubo „Titanas“ vadovas Marius Misiūnas pastebėjo, kad neįgaliųjų vežimėlio negali išsižadėti nė vienas, ypač baikeris. „Kas, jei ne baikeriai žino, koks trapus yra gyvenimas ir kokia siaura linija tarp motociklo ir neįgaliųjų vežimėlio. Bet tai – kiekvieno žmogaus pasirinkimas, už savo gyvenimą atsakome patys“, – teigė jis.

Lietuvos muaythai sporto šakos bendruomenė, Kauno sporto klubas „Titanas“ ir baikerių klubas „Hells Angels MC Lithuania“ jau daugiau nei dešimtmetį remia ir palaiko Kauno neįgalų jaunimą, kartu su jais dalyvauja įvairiuose projektuose.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius