-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 31

Ketvirtoji Europos beisbolo čempionato diena: lietuvių ir austrų triumfas

Pirmosios ketvirtadienio rungtynės tapo kova dėl išlikimo. Tiek baltarusiai, tiek lenkai vis dar nebuvo iškovoję pergalių, tad jų likimas sprendėsi tarpusavio mače.
Joachimas Frickas
Joachimas Frickas
Temos: 2 Lietuva Beisbolas

Lenkai geriau pradėjo kovą dėl išlikimo ir pirmavo 5:3. Baltarusiams pavyko pasivyti varžovus ir penktajame kėlinyje persverti rezultatą savo naudai – 8:7.

Tada viena po kitos pasipylė lenkų metiko Jakubo Kolasinskio klaidos ir baltarusiai pabėgo į priekį net 16:7. Trenerio iš Kanados vadovaujami lenkai dar bandė vytis, tačiau rezultatą pavyko sušvelninti tik iki 16:13.

Šis pralaimėjimas ir lietuvių pergalė prieš Izraelio rinktinę reiškė, kad Lenkijai teks trauktis iš B diviziono ir varžytis su silpniausios grupės komandomis.

Pergalė prieš Izraelį

Lietuvos pergalės prieš Izraelį nelabai tikėjosi ne tik čempionatą stebėję žiūrovai, bet ir patys Izraelio rinktinės žaidėjai. Išvakarėse nušlavę čempionato šeimininkus austrus, izraeliečiai į aikštę išėjo atsipalaidavę.

Lietuviai nubaudė patyrusius Izraelio žaidėjus. Puikią pergalę plojimais pasitiko ne tik būrys rinktinę palaikančių lietuvių, bet ir vietiniai austrų žurnalistai ir fotografai, po rungtynių asmeniškai prieidami ir pasveikindami bei pagirdami vyrų žaidimą.

Tiek Izraelio žaidėjai, tiek gerų rezultatų atskubėjęs aprašyti žurnalistas iš Tel Avivo stovėjo kaip žemę pardavę ir negalėjo patikėti, kad Lietuvos pievų vyrukai pastatė į vietą JAV beisbolo parkuose augusius meistrus ir išsaugojo galimybes kautis dėl vietos finale, sugriaudami visus Izraelio rinktinės planus.

Puiki pergalė, kurią auksinėmis raidėmis galima įrašyti į Lietuvos beisbolo istorijos metraščius – 7:5.
 

Austrų sugrįžimas

Vakarinėse rungtynėse sprendėsi Austrijos rinktinės likimas. Skaudų smūgį patyrę čempionato favoritai austrai susigrūmė su kol kas be pralaimėjimų žengusiais švedais.

Ketvirtajame kėlinyje austrų sirgaliai neturėjo dėl ko ploti. Švedijos treneriai viską sustygavo puikiai ir rezultatas buvo 0:4 šeimininkų austrų nenaudai.

Bet tada įvyko lūžis. Švedų metikas Nicklas Melinas pavargo, o austrai ėmė tuo naudotis, vis dažniau atmušdami jo metimus. Prasidėjo austrų sugrįžimas į rungtynes, kurį sirgaliai pasitiko kurtinančiu palaikymu.

Bet tada įvyko lūžis. Švedų metikas Nicklas Melinas pavargo, o austrai ėmė tuo naudotis, vis dažniau atmušdami jo metimus. Prasidėjo austrų sugrįžimas į rungtynes, kurį sirgaliai pasitiko kurtinančiu palaikymu.

Austrai išlygino rezultatą 4:4 ir išplešė pratęsimą. Jo metu Švedijos rinktinė atrodė jau palūžusi ir galutinis rungtynių rezultatas užfiksavo labai svarbią austrams pergalę – 8:5.

Ši pergalė galutinai atėmė viltis Lietuvos rinktinei pakovoti dėl vietos finale, tačiau sugrąžino visas galimybes turnyro šeimininkams, kuriems tereikia nugalėti baltarusius.

Kitas turnyro finalininkas spręsis Švedijos ir Izraelio rungtynėse. Lietuva vis dar išsaugo galimybes kovoti dėl trečiosios vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius