-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 25

Kovoti dėl olimpinio medalio kanadietei nėštumas netrukdo

Dėl medalių kovojančios Kanados moterų akmenslydžio komandos atsarginė žaidėja Kristie Moore jau šeši mėnesiai nėščia ir šiuo aspektu laikoma Vankuverio olimpinių žaidynių rekordininke, rašo welt.de. Ketvirtadienio vakare Lietuvos laiku kanadietės pusfinalyje susigrums su šveicarėmis.
Kristie Moore jau šeši mėnesiai nėščia
Kristie Moore jau šeši mėnesiai nėščia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žiemos olimpinių žaidynių istorijoje buvo tik dvi besilaukiančios moterys, kovoje dėl medalių ėjusios prie starto linijos. 2006 metais Turine skeletono rungties atstovė vokietė Diana Sartor buvo 12 savaičių nėščia. Tiesa, jai medalio tuomet iškovoti nepavyko – ji trasoje virto ir liko ketvirta.

Kita moteris – švedė Magda Julin – triumfavo dailiojo čiuožimo turnyre 1920 metais Londone. Tuomet dailusis čiuožimas dar buvo dalis vasaros olimpinių žaidynių. Ji laukėsi trečias mėnuo.

Trisdešimtmetė K.Moore praėjusiais metais net nebuvo Kanados nacionalinės komandos narė, todėl nusprendė tapti mama. Vėliau savo restoraną turinti sportininkė netikėtai sulaukė pasiūlymo dalyvauti olimpiadoje.

„Esu nėščia. Ar tai problema“, – klausė K.Moore. Jo komandos draugė Carolyn Darbyshire atsakė: „Tu nėščia, bet juk ne mirusi“. Nepaisydama gerokai įsibėgėjusio nėštumo, kanadietė jaučiasi gerai.

„Mano pulsas truputį dažnesnis ir prireikia laiko, kad ramiai pradėčiau kvėpuoti, – welt.de sakė K.Moore. – Tačiau akmenslydį žaidžiu visą savo gyvenimą ir džiaugiuosi, kad galiu čia būti.“ Gimdyti ji turėtų gegužės pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius