Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 09

Lietuvos golbolininkai Europos čempionato starte patiesė vokiečius

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė pergale startavo Europos čempionate Juodkalnijoje. Titulą ginanti mūsų šalies ekipa 6:5 pranoko Vokietijos rinktinę. Podgoricoje dešimt geriausių Senojo žemyno komandų visą savaitę kovos dėl medalių ir vienintelio bilieto į 2024 m. Paryžiaus paralimpines žaidynes.
Lietuvos golbolo rinktinės treniruotė
Lietuvos golbolo rinktinės treniruotė / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Vokiečiai rungtynes pradėjo kiek aktyviau, viena jų atakų baigėsi taikliu metimu pro Lietuvos rinktinės gynybos ramstį Mantą Brazauskį. Savo žodį tarė Genrikas Pavliukianecas, kuris pelnė du įvarčius iš eilės ir išvedė lietuvius į priekį. Jau kitoje atakoje vokiečiai rezultatą išlygino, netrukus realizavo baudinį ir vėl buvo priekyje. G. Pavliukianecas prieš pertrauką vėl buvo taiklus, rezultatas tapo lygus – 3:3.

Antro kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinė tęsė varžovų gynybos apgultį, ji baigėsi ketvirtu G.Pavliukianeco įvarčiu, leidusiu mūsų komandai vėl išsiveržti į priekį. Likus žaisti keturias minutes, vokiečiai lietuvių įgytą persvarą panaikino, bet gavo G.Pavliukianeco atsakymą – įvartį, vėl išvedusį lietuvius į priekį. Iki finalinės sirenos komandos dar apsikeitė įvarčiais, o pergalę šventė Lietuva rezultatu 6:5.

„Esu patenkintas ne šimtu procentų. Darėme daug klaidų, ypač gynyboje. Daugiausia tai techninės, bloko klaidos. Gal kažkiek paveikė ir tai, kad vakar neturėjome treniruotės, nes salėje buvo labai šalta. Teko eiti į apšilimo salę, kur sąlygos kitokios. Pozityviai nuteikė atakos, pataikymas. Pergalė yra pergalė. Manau, kad rytoj bus geriau“, – rungtynes apibendrino vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

„Pirmos rungtynės sunkios, visada sunku pradėti čempionatą. Gerai, kad laimėjome, bet klaidų žiauriai daug, pats suklydau du kartus – ir puldamas, ir gynyboje. Nesu patenkintas savo žaidimu. Ačiū dievui, kad laimėjome. Manau, kad antros rungtynės gal bus lengvesnės, be klaidų, nes su tiek klaidų toli mes čia nenuvažiuosime. Ačiū visiems už palaikymą“, – iškart po mačo sakė G.Pavliukianecas.

Sekmadienį 15 val. Lietuvos rinktinė žais antrą A grupės mačą, susitiks su Didžiosios Britanijos ekipa. Lietuvių grupėje dar laukia kovos su belgais ir graikais. B grupėje grumiasi Ukraina, Turkija, Juodkalnija, Izraelis ir Suomija. Keturios geriausios kiekvienos grupės komandos tęs kovą atkrintamosiose varžybose.

Tai – trečiasis ir lemiamas Lietuvos golbolininkų bandymas prasibrauti į paralimpinį Paryžių. 2022 m. pasaulio čempionate ir 2023 m. pasaulio IBSA žaidynėse lietuviams iki paralimpinio kelialapio šiek tiek pritrūko. Europos čempionate Juodkalnijoje Lietuvos rinktinei reikia aukso medalio.

„Esame užspeisti į kampą, trauktis nebėra kur. Liko vienintelis kelialapis, bandysime kautis ir neprarasti paskutinio šanso. Tokioje situacijoje esame ne pirmą kartą – taip pat buvo prieš Rio de Žaneiro ir Tokijo žaidynes. Mes vis spėdavome įšokti į tą paskutinį traukinio vagoną. Manau, kad ir šiemet spėsime. Ne tik tą kelialapį atsivežti, bet ir medalį“, – dar prieš kelionę į Juodkalniją sakė Lietuvos rinktinės senbuvis, keturių paralimpinių medalių savininkas Genrikas Pavliukianecas.

Lietuvos golbolo rinktinės vyrai paralimpinėse žaidynėse dalyvauja be pertraukų nuo 2000 m., šalies komandai Paryžiaus žaidynės būtų jau septintos. Lietuvos rinktinė keturis kartus yra tapusi žaidynių prizininke – 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, 2016 m. Rio de Žaneire tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pasipuošė bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinė: Genrikas Pavliukianecas, Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas Juozas Eigminas. Treneriai: Klaidas Janeika, Aurimas Skinulis. Gydytojas: Artiom Aleksejev.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius