Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 12

Lietuvos golbolo rinktinė nepaliko šansų graikams

Lietuvos vyrų golbolo rinktinė iškovojo trečią pergalę iš eilės Juodkalnijoje vykstančiame Europos čempionate. Klaido Janeikos auklėtiniai 12:4 nugalėjo Graikijos ekipą ir užsitikrino pirmą vietą A grupėje. Ketvirtfinalyje Lietuvos ekipa susitiks su ketvirtą vietą B grupėje užimsiančia komanda.
Lietuvos golbolo rinktinė
Lietuvos golbolo rinktinė / Parateam.lt nuotr.
Temos: 1 Golbolas

Lietuvos rinktinei prireikė kiek mažiau nei penkių minučių, kad pralaužtų graikų gynybą – vienas po kito tą padarė Justas Pažarauskas ir Genrikas Pavliukianecas. Įsismaginęs J. Pažarauskas Lietuvos rinktinės persvarą padidino iki keturių įvarčių. Graikai atsakė taikliu metimu, bet G. Pavliukianecas sugrąžino turėtą pranašumą, o Nerijus Montvydas prieš pertrauką jį dar labiau padidino – 6:1.

Po pertraukos lietuvių puolimo mašina nesustojo, o persvara augo – tris kartus pasižymėjo J. Pažarauskas, dukart taiklus buvo N.Montvydas, įvartį pridėjo Juozas Eigminas. Lietuvos rinktinė laimėjo 12:4.

Nugalėtojams J.Pažarauskas pelnė 5 įvarčius, 3 kartus pasižymėjo N.Montvydas, du kartus varžovus nuginklavo G. Pavliukianecas, kartą tai padarė J.Eigminas.

„Pergalė džiugina, tačiau nesu patenkintas komanda visu šimtu procentų. Vakare apie tai kalbėsime, kad turime iš savęs reikalauti maksimumo. Manau, tai padės išspręsti tas mažas smulkmenėles komunikacijoje rungtynių metu, vienas kito supratime. Turime reikalauti iš savęs maksimaliai ir siekti kuo aukštesnių rezultatų“, – po rungtynių sakė vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

„Spurtas pirmajame kėlinyje leido mums jaustis laisviau ir patogiau. Tačiau neišvengėme chaoso aikštėje, neišvengėme nesusitarimo, buvo komunikacijos spragų. Vis tik šiandien sėkmė mus lydėjo. Pradedame galvoti apie trečiadienio rungtynes su Belgija “, – komentavo Mantas Brazauskis.

Trečiadienį K.Janeikos auklėtinių laukia paskutinės A grupės rungtynės su autsaidere Belgijos ekipa.

Trečią pergalę iš tiek pat galimų iškovojusi Lietuvos rinktinė užsitikrino A grupės nugalėtojos vardą ir ketvirtfinalyje susitiks su ketvirta B grupės komanda. B grupėje žaidžia Ukraina, Turkija, Juodkalnija, Izraelis ir Suomija. Kol kas kevirtoje pozicijoje rikiuojasi čempionato šeimininkai juodkalniečiai.

Juodkalnijoje dešimt geriausių Europos rinktinių kovoja ir dėl medalių, ir dėl vienintelio bilieto į 2024 m. Paryžiaus vasaros paralimpines žaidynes. Kelialapis atiteks turnyro nugalėtojams.

Lietuvos golbolo rinktinės vyrai paralimpinėse žaidynėse dalyvauja be pertraukų nuo 2000 m. ir keturis kartus yra tapusi prizininke – 2000 m. Sidnėjuje iškovojo sidabrą, 2008 m. Pekine šį pasiekimą pakartojo, 2016 m. Rio de Žaneire tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pasipuošė bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinė: Genrik Pavliukianec, Mantas Brazauskis, Artūras Jonikaitis, Nerijus Montvydas, Justas Pažarauskas Juozas Eigminas. Treneriai: Klaidas Janeika, Aurimas Skinulis. Gydytojas: Artiom Aleksejev.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

Gruodžio 9 d., šeštadienis

10.00 val. Lietuva – Vokietija 6:5

Gruodžio 10 d., sekmadienis

15.00 val. Didžioji Britanija – Lietuva 1:11

Gruodžio 12 d., antradienis

11.15 val. Lietuva – Graikija 12:4

Gruodžio 13 d., trečiadienis

12.30 val. Belgija – Lietuva

Gruodžio 14 d., ketvirtadienis

Ketvirtfinaliai

Gruodžio 15 d., penktadienis

Pusfinaliai

Gruodžio 16 d., šeštadienis

Finalai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius