-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 25

Lietuvos paplūdimio tinklininkams – Europos universitetų žaidynių sidabras

Pirmą kartą istorijoje iš Europos universitetų sporto žaidynių (EUSA) medalius parveža Lietuvos paplūdimio tinklininkai. Kroatijoje vykstančiose EUSA žaidynėse sidabrą iškovojo Vilniaus universiteto (VU) atstovai Artūras Vasiljevas ir Lukas Každailis.
Lietuvos tinklininkai
Lietuvos tinklininkai

Visas rungtynes grupėje laimėję VU studentai kovoje dėl vietos pusfinalyje po atkaklios kovos 2-1 (21:18, 16:21, 15:11) įveikė Vroclavo aplinkos ir gyvenimo mokslų universiteto (Lenkija) atstovus, o pusfinalyje dar atkaklesniame mače 2-1 (21:11, 17:21, 15:13) palaužė Mainco universiteto (Vokietija) studentų pasipriešinimą.

Tik finale A.Vasiljevas ir L.Každailis 0-2 (19:21, 17:21) turėjo pripažinti Linco universiteto (Austrija) komandos pranašumą.

Vaikinų turnyre varžėsi 20 Europos universitetų ekipų.

Sėkmingai EUSA žaidynėse kovojo ir VU studentės – Ieva Dumbauskaitė ir Urtė Andriukaitytė – tačiau jų žygį link medalių po penkių pergalių iš eilės ketvirtfinalyje sustabdė Linco universiteto (Austrija) atstovės, kurios iškovojo pergalę 2-1 (21:19, 18:21, 15:12).

I.Dumbauskaitei ir U.Andriukaitytei šiose žaidynėse atiteko penktoji vieta tarp 20 komandų.

Sidabras vyrų grupėje ir penktoji vieta moterų grupėje tarp stipriausių Europos universitetų paplūdimio tinklinio komandų – istorinis įvykis ne tik pačių jaunuolių biografijoje, tačiau ir universiteto metraščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius