Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 20

Lietuvos pora – 15-a

Šiandien Suomijos sostinėje Helsinkyje prasidėjo Europos dailiojo čiuožimo čempionatas, kuriame dalyvauja ir keturi Lietuvai atstovaujantys čiuožėjai.
Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas
Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji į kovą stojo šokių ant ledo pora Katherine Copely ir Deividas Stagniūnas. Pirmąją čempionato dieną šokėjai atliko privalomąjį šokį. Lietuvos pora savo atrankos grupėje užėmė trečią vietą (sportininkai šoko 2 grupėse – 16 ir 12 porų), tačiau visos antros grupės poros pasirodė geriau už lietuvius, nustumdamos mūsiškius į 15 vietą. Lietuvos poros rezultatas – 27,24 balo.

Pirmąją vietą užėmė Rusijos pora Jana Chochlova ir Sergejus Novickis (37,43 balo), antrąją – italai Federica Faiella ir Massimo Scali (36,03 balo), trečiąją – Sinead Kerr ir John Kerr iš Didžiosios Britanijos (34,89 balo).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos čiuožėjų pora Jekaterina Rubliova ir Ivanas Šeferis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos čiuožėjų pora Jekaterina Rubliova ir Ivanas Šeferis

Daugiausia dėmesio privalomajame šokyje sulaukė Rusijos čiuožėjų pora Jekaterina Rubliova ir Ivanas Šeferis. Pračiuožus maždaug pusę programos, partnerei trūko suknelės petneša, tad likusią šokio dalį porai teko kovoti ne tik su ledu, tačiau ir periodiškai apnuoginamu partnerės kūnu. Vis dėlto teisėjai skyrė rusams 12 vietą.

Trečiadienį poros atliks laisvąją programą, o ketvirtadienį bus pristatyta originalioji programa, po kurios ir paaiškės galutinė rikiuotė. Šiame čempionate atranka į Vankuverio olimpines žaidynes dar nevyksta, tačiau poros kovoja dėl reitingo taškų pasaulio klasifikacijoje. Pirmas 10 vietų užėmusios šalys kitame Europos čempionate galės deleguoti po dvi šokių ant ledo poras.

Praėjusiais metais Zagrebe (Kroatija) vykusiame Europos čempionate K.Copely ir D.Stagniūnas užėmė 12-ą vietą tarp 25 porų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius