-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 23

Lietuvos šaudymo iš lanko sportininkas Europos Grand Prix varžybose iškovojo sidabro medalį

Bulgarijos sostinėje Sofijoje nuo gegužės 19 d. vykusiose europos Grand Prix antrojo etapo varžybose Kauno lankininkai ir vėl garsino Lietuvos vardą.
Kauno lankininkai ir vėl garsino Lietuvos vardą.
Kauno lankininkai ir vėl garsino Lietuvos vardą. / Lietuvos lankininkų federacijos nuotr.

Varžybose, kuriose Lietuvai atstovavo Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina dalyvavo 137 lankininkai iš 17 pasaulio šalių.

Pirmąją varžybų dieną Lietuvos lankininkai šaudė kvalifikacinėse varžybose dėl teisės patekti į kitus varžybų etapus. Kvalifikacinės varžybos Lietuvos lankininkams buvo itin sėkmingos.

Individualioje kvalifikacijoje dėl patekimo į kitą varžybų etapą Vladas Šigauskas, sušaudęs 1379 taškus buvo pirmas, o Jelena Babinina, surinkusi 1361 – trečia. Be to, per kvalifikacines varžybas Jelena vėl pagerino 2 Lietuvos rekordus. Šaudydama iš 70 metrų nuotolio Jelena sušaudė 338 taškus ir 3 taškais pagerino ankstesnį Lietuvos rekordą. Bendras Jelenos Babininos kvalifikacijos rezultatas (1361 taškai) taip pat 7 taškais viršijo ankstesnį Lietuvos rekordą. Tačiau Lietuvos sportininkei pritrūko trupučio sėkmės. 1/16 finalo dvikovoje Jelena 108-93 nugalėjo Serbijos lankininkę Srkvenik A. Tačiau. 8-finalio dvikovoje Jelena Babinina 111-113 nusileido Belgijos lankininkei Prieels S. ir pasidalino penktą vietą su Rusijos lankininke Balzhanova Viktorija.

Per individualaus šaudymo kvalifikacines varžybas surinkti taškai buvo sumuojami ir mišrių komandų kvalifikacijos įskaitiniuose protokoluose. Lietuvos mišriąją komandą sudarė Vladas ir Jelena. Mišrių porų komandinėje kvalifikacijoje Lietuvos lankininkai buvo pirmi ir gavo teisę šaudyti mišrių komandų finalinėse dvikovose. Gegužės 22 d. Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina mišrių komandų pusfinalio dvikovoje susitiko su Belgijos komanda. Lietuvos komanda pusfinalio kovą rezultatu 145 – 153 pralaimėjo. Po pralaimėtos kovos Vladas Šigauskas ir Jelena Babinina ginklų nesudėjo ir finale dėl trečios ir ketvirtos vietų, rezultatu 144 – 141 nugalėjo Italijos mišriąją komandą, kuriai atstovavo Mazzi Stefano ir D‘Agostino Fatima.

Lietuvos sportininkai Europos Grand Prix varžybų mišrių komandų rungtyje iškovojo trečią vietą ir pasipuošė bronzos medaliais.

Šeštadienį pusfinalyje Vladas Šigauskas kovojo su Ispanijos sportininku Navarro Juan Francisco ir nugalėjo jį rezultatu 113 – 111. Finale Vladas Šigauskas susitiko su šauliu iš Belgijos Kyritso glou Sam ir pralaimėjo jam rezultatu 112 – 113.

Lietuvos sportininkas iš Kauno šaudymo iš lanko asociacijos, Europos Grand Prix varžybas, vykusias Bulgarijos sostinėje Sofijoje pabaigė aukštai iškelta galva. Individualioje įskaitoje Vladas Šigauskas iškovojo antrą vietą ir pasipuošė sidabro medaliu, o mišrių komandų įskaitoje, kartu su žmona Jelena Babinina iškovojo trečią vietą ir pasipuošė bronzos medaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius