Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos treko dviratininkai Europos čempionate pedalus mins ir dėl olimpinės svajonės

Trečiadienį Apeldorne (Nyderlandai) prasidėsiančiame 15-ajame Europos dviračių treko čempionate dalyvaus trys Lietuvos atstovai.
Miglė Lendel, Vasilijus Lendelis ir Olivija Baleišytė
Miglė Lendel, Vasilijus Lendelis ir Olivija Baleišytė / Alex Whitehead / SWpix.com nuotr.

Jiems tai bus vienos iš paskutinių ketverių varžybų, kuriose galima iškovoti olimpinės atrankos taškų, rašo Lietuvos dviračių sporto federacija (LDSF).

Penkias dienas Šveicarijoje vyksiančiame Europos čempionate Lietuvai atstovaus Olivija Baleišytė, Miglė Lendel ir Vasilijus Lendel.

Lietuvos dviratininkai varžybas pradės ketvirtadienį. Olivija dalyvaus omniume, skreče, eliminavime ir grupinėse lenktynėse dėl taškų, o Miglė ir Vasilijus – sprinte ir keirine.

V. Lendel tai bus 11-asis, O. Baleišytei – 9-asis, o M. Lendel – 7-asis Europos čempionatas. Į varžybas išvyko ir treneris Dmitrij Leopold bei kineziterapeutas Juozas Jankauskas.

„Europos čempionate dviratininkų laukia atkaklios kovos, nes bus dalinami olimpinės atrankos taškai. Apeldorne susirinko pajėgiausi Senojo žemyno trekininkai. Lietuvos rinktinė šį kartą nėra gausi, bet patyrusi. Viliamės, kad patirtis mūsų sportininkams padės kovoti dėl aukštų vietų ir taip pat dėl olimpinės atrankos taškų“, – teigė Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Tomas Gaubys.

„Scanpix“ nuotr./Vasilijus Lendelis
„Scanpix“ nuotr./Vasilijus Lendelis

Pernai Grenchene (Šveicarija) vykusiame Europos treko čempionate aukščiausią vietą iš Lietuvos atstovų užėmė V. Lendel. Jis sprinto lenktynėse buvo 9-as.

Dalyvauti Europos čempionate užsiregistravo 292 dviratininkai (123 moterys ir 169 vyrai) iš 25 šalių. Senojo žemyno čempionatą, kuris Apeldorne vyks ketvirtą kartą, tiesiogiai transliuos „Eurosport 2“ kanalas.

Mūsų šalies atstovai Europos pirmenybėse yra iškovoję 17 medalių – 6 aukso, 3 sidabro ir 8 bronzos.

Po Europos čempionato Lietuvos dviratininkai dar dalyvaus UCI Tautų taurės etapuose Australijoje, Honkonge ir Kanadoje. Atranka į Paryžiaus olimpinių žaidynių treko varžybas baigsis balandžio 14 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius