-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 23

Olimpinės dienos renginys šiemet prie Baltojo tilto jau nebeišsiteks

„Šiemet jau vyks 25-oji olimpinė diena. Nors visas pasaulis Olimpinę dieną švenčia ir pamini birželio 23-iąją, tačiau patys puikiai žinote, kad tądien bus Joninės, tai turėtų būti aišku, kodėl mes ją perkėlėme į birželio 7 dieną“, - penktadienio rytą prie Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) būstinės surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.
Olimpinės dienos pristatymas
Olimpinės dienos pristatymas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pirmą kartą po „LTeam“ vėliava organizuojamame renginyje tikimasi sulaukti rekordinio skaičiaus dalyvių, kuriems pramogas organizuos daugiau kaip 20 sporto federacijų, visuomeninės organizacijos, Parolimpinis komitetas ir didžiausi šalies sporto rėmėjai. Iš viso tikimąsi, kad įvairiose varžybose, bėgimuose dalyvaus apie 10 tūkst. žmonių.

Šventę organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas kartu su VšĮ „Sveikas miestas“ ir Vilniaus savivaldybe.

Paaiškėjo ir vietos, kur vyks Olimpinės dienos renginys: nors planuojama, kad dienos paminėjimas bus surengtas per visą Lietuvą, pagrindiniai renginiai startuos Vilniaus Katedros aikštėje ir prie Baltojo tilto.

„Iš pagrindų atnaujinome tradicinę Olimpinės dienos renginio koncepciją ir šiemet rengiamės masiškiausiai sporto fiestai Lietuvoje. Dėl jos organizavimo varžėsi net keli miestai: šiemet laimėjo Vilnius. Tai, kad šventė pirmąkart rengiama po „LTeam“ ženklu, reiškia, kad šis milžiniškas sporto festivalis suburs visas amžiaus kategorijas, sporto federacijas, rėmėjus“, – sakė V.Vasiliauskas.

„Jau netelpame į vieną vietą – prie renginio prisijungė net 20 sporto organizacijų. Tai džiugina, Kaip ir visada, svarbiausiu dienos akcentu taps olimpinės mylios bėgimas, kuris vyks 14 valandą“, – teigė Vitalijus Vasiliauskas.

„Siekiame, kad per „LTeam“ olimpinę dieną į Vilniaus centrą, susirinktų kuo daugiau žmonių, o jiems išjudinti parengėme kaip niekada plačią programą. Šventės pradžią žymės ant Gedimino kalno olimpinių čempionų uždegtas olimpinis deglas, kurį vėliau Lietuvos moksleiviai ir olimpiečiai neš specialiu 4 km maršrutu. Greta jau įprastų renginių, kaip lietuviškos olimpinės mylios (1988 m) ir 10 km – bėgimų, olimpinės dienos dalyvių laukia ir daug naujovių.“, – teigia VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

Vienas iš išskirtinių šventės akcentų – masiškiausia Lietuvos istorijoje mankšta, kurią Katedros aikštėje organizuos vienas pagrindinių šventės rėmėjų sporto ir sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“.

„Mūsų klubo komanda, jau trečius metus populiarindama viešas mankštas didžiuosiuose Lietuvos miestuose, su nauju kvėpavimu prisideda prie tradicinės sporto šventės. Rekordinei mankštai organizuoti jau pasiruošusi geriausių mūsų trenerių ir ištikimiausių sporto entuziastų komanda. Priimdami iššūkį surengti rekordinę mankštą, norime paraginti lietuvius būti aktyviais ir padėti suprasti, kad fizinė veikla gerina nuotaiką ir teikia naudą sveikatai“, – sako „Impuls“ direktorius Vidmantas Šiugždinis.

„LTeam“ olimpinės dienos metu taip pat vyks Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas, bus apdovanoti jo nugalėtojai. Be to, pajusti olimpinę dvasią galės ir žmonės su negalia: renginio metu vyks neįgaliųjų sporto varžybos, kuriose dalyviai varžysis 8 sporto šakose.

Lietuvoje Olimpinė diena kasmet organizuojama nuo 1989 m. Tų metų gegužės 13 d. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kurį vėliau estafetės dalyviai nešė per Lietuvą ir Latviją į Estijos sostinę Taliną.

Registracija į olimpinį bėgimą: http://olimpinisbegimas.lt/.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius