Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 17

Olimpinių žaidynių per nacionalinį transliuotoją nebus – tam kelią užkirto pats LTOK

Ne vienas Lietuvos sporto gerbėjas praėjusią vasarą piktinosi dėl transliacijų iš 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių. Svarbiausią metų sporto renginį transliavo kelios skirtingos televizijos, kurios ne visos sugebėjo užtikrinti net HD kokybės. Daugelis klausė, kodėl olimpiadą rodo ne nacionalinis transliuotojas LRT. Pastarasis tikėjosi, kad turės teisę rodyti olimpines žaidynes 2018 ir 2020 m., tačiau tam kelią užkirto Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).
Olimpiniai žiedai Rio de Žaneire
Olimpiniai žiedai Rio de Žaneire / „Scanpix“/AP nuotr.

2016 metų olimpines žaidynes Rio de Žaneire lietuviai galėjo matyti per kelias televizijas: krepšinį rodė TV3, kitų sporto šakų varžybas – „Lietuvos ryto“ televizija (garantavusi HD kokybę), žaidynių atidarymo ir uždarymo ceremonijas – LNK, o mokamos „Viasat Sport Baltics“ televizijos žiūrovai galėjo stebėti visų sporto šakų varžybas.

15min žiniomis, šiemet teisę Lietuvos teritorijoje transliuoti 2018 metų žiemos ir 2020 metų vasaros olimpines žaidynes įsigyti norėjo tik LRT, tačiau kelią tam užkirto LTOK. Šiemet žinoma televizija „Eurosport“ už 1,3 mlrd. eurų įsigijo teisę į olimpines transliacijas iki 2024 metų. Jos dukterinė įmonė „Discovery Communications“, su Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pritarimu, pardavinėjo licencijas kitose Europos šalyse.

Kaip teigia šaltiniai LRT, žinodami, kokią kainą už transliacijas buvo pasiryžęs mokėti nacionalinis transliuotojas, LTOK pasiūlė 5–10 proc. didesnę sumą, o paskui jau pasiūlė LRT transliacijos teisę perpirkti.

TAIP PAT SKAITYKITE: LTOK sprendimas dėl olimpinių žaidynių transliacijų – viskas bus rodoma per TV3

„Mūsų biudžetas neleidžia kelti kainos iki begalybės, jaučiame dėl to atsakomybę. Juolab kaina, lyginant su 2012 metų Londono olimpinėmis žaidynėmis, pakilo kelis kartus. O atsiradus konkurentui, kaina dar šoktelėjo. Be to, LRT niekaip negalėjo sutikti su teises norinčio įsigyti ne TV rinkos dalyvio pasiūlymu, kad iki 20 proc. olimpinių transliacijų laiko užimtų reklama. Ypač gaila žiūrovų, kurie negalės matyti transliacijų HD kokybe, nes ją Lietuvoje mes siūlome vieninteliai“, – LRT.lt svetainėje cituojamas LRT sporto prodiuseris Ramūnas Grumbinas.

Kaip teigia LRT, Lietuvos atvejis – unikalus. Nė vienoje kitoje Europos valstybėje į derybas dėl žaidynių transliavimo nebuvo įsijungęs ne TV rinkos dalyvis.

15min žiniomis, abiejų olimpinių žaidynių, 2018 ir 2022 metų, transliacijų kaina siekė apie 600 tūkst. eurų.

Ką LTOK žada daryti su teisėmis transliuoti olimpines žaidynes, kol kas nėra aišku. Greičiausiai olimpinis komitetas siūlys teises pirkti komercinėms televizijoms, kurios gali transliacijų metu rodyti reklamą. LTOK antradienį organizuoja spaudos konferenciją, kuri skirta olimpinių žaidynių transliacijų temai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius