-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 16

Olimpiniuose Rio vandenyse rasta sveikatai pavojingų antibiotikams atsparių bakterijų

Tyrėjai Rio de Žaniero vandenyse, kur 2016 metų olimpinių žaidynių metu vyks buriavimo ir banglenčių varžybos, rado „super-bakterijų“, kurios paprastai aptinkamos ligoninių atliekose ir yra atsparios antibiotikams.
Šiemet Guanabaros įlankoje vyko buriavimo varžybos
Šiemet Guanabaros įlankoje vyko buriavimo varžybos / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Pasak BBC publikacijos, mėginiai paimti Flamengo paplūdimiuose, į kuriuos įteka Kariokos (Carioca) upė. Vienas mėginys darytas būtent toje vietoje, kur upė įteka į Flamengo paplūdimius skalaujančius vandenis.

Daugiau nei 10 mln. gyventojų su apylinkėmis turinčiame Rio de Žaneiro mieste 70 proc. nešvaraus įvairiomis atliekomis užteršto miesto vandens patenka į Guanabaros įlanką, kuri jungiasi su vandenynu.

Flamengo yra Rio de Žaneiro miesto dalis, kurios paplūdimiuose yra nepatariama maudytis, tačiau gyventojai dažniausiai to nepaiso.

Rastos „super-bakterijos“ gali prišaukti šlapimo takų, žarnyno ir kvėpavimo takų ligas. Anot tyrėjos Ana Paula D'Alincourt Carvalho Assef, po užsikrėtimo šia bakterija žmonės gali atsidurti ligoninėje.

„Kadangi tokios bakterijos yra atsparios kone visiems medicinai žinomiems vaistams, gydytojai turi naudoti itin retai naudojamus būdus, kurie žmogaus organizmui gali būti nuodingi“, – AP naujienų agentūrai sakė tyrėja.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Guanabaros įlankos pakrantė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Guanabaros įlankos pakrantė

Kuomet Rio de Žaneiras pristatė savo kandidatūrą Olimpinių žaidynių rengimui, buvo žadama Guanabaros įlankos užterštumą sumažinti 80 procentų. Rio meras Eduardo Paesas jau vasarą pripažino, kad šis tikslas nebus pasiektas.

Žaidynių organizatoriai ramina sportininkus, kad vandens užterštumas 2016 metų rugpjūtį nebus pavojingas sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius