-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 26

Oscaras Pistorius prisistatė į psichiatrijos ligoninę testams

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) parolimpinio sporto didvyris Oscaras Pistorius, kuris yra kaltinamas savo draugės nužudymu, pirmadienį atvyko į psichiatrijos ligoninę pradėti teisėjos paskirtų testų, kurie truks iki 30 dienų.
Oscaras Pistoriusas teisme
Oscaras Pistoriusas teisme / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Abiejų kojų neturintis sprinteris automobiliu buvo atvežtas į psichiatrijos ligoninę „Weskoppies“, esančią į vakarus nuo Pretorijos.

Praėjusią savaitę teisėja Thokozile Masipa nusprendė, kad O.Pistorius nuo gegužės 26-osios turi kiekvieną darbo dieną kaip ambulatorinis ligonis rytais atvykti į šią ligoninę ir būti joje iki 14 val. Grinvičo (17 val. Lietuvos) laiku.

Toks sprendimas buvo priimtas vienam gynybos ekspertui paliudijus, kad 27 metų sportininkas kenčia nuo „generalizuoto nerimo sutrikimo“.

Teisėja sakė, jog reikia „deramo tyrimo“ dėl to, ar sprinteriui pasireiškia minėtas sutrikimas, nes tai galėtų reikšti, kad jis nėra visiškai atsakingas už savo veiksmus nušaunant draugę Reevą Steenkamp (Revą Stenkamp).

Manekenė buvo nušauta pernai per Šv.Valentino dieną.

Pasak teisėjos, kuri paskelbė teismo pertrauką iki birželio 30-osios, O.Pistorius testais bus siekiama išsiaiškinti, „ar jis pajėgė suprasti savo veiksmo neteisingumą ir veikti pagal jo veiksmo neteisingumo supratimą“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius